Egy Marvelfan blogja

Pókember 3 (fanfiction)

2019. július 11. - Egy Képregény fan

Pókember: Az ördög otthona

a9f9fd1f026005ec0fbb09755ffb41ed.jpg

Előzmény: 

1 év telt el azóta, hogy Jameson felfedte a világ előtt, hogy Peter Parker Pókember. Peter ezután egyre kevesebbet Pókembereskedett, már csak akkor ölti fel a ruháját, ha tényleg nagy baj van. Hősködés helyett fotózgatni kezdett.

 

NEW YORK,, STARK INDUSTRIES EGYIK RAKTÁRÉPÜLETE,

 

A sötétben 2 férfi jelenik meg. Az egyikőjük megnyom egy gombot a karján lévő érintőképernyőn és az maszkja átváltozik Pepper Potts arcára, majd feloldja a raktár arcfelismerőjét. Egyszercsak megszólal egy hang az adóvevőkben:

-  Marco, hozhatod a teherautót. Sokkoló, Kaméleon, keressétek meg a vörös ládát, az a legfontosabb.

Dimitri és Herman hosszas keresés után megtalálják a vörös ládát amit azonnal a raktár kapujához visznek. Megérkezik Flint a teherautóval aminek a hátuljából Rínó szál ki és elkezdi felpakolni a raktár tartalmát. Felpakolnak mindent, majd amilyen gyorsan csak lehet, eltűnnek a helyszínről.

 

 

1 héttel később

 

Egy magángép lép be New York légterébe. A gépen Norman és Harry Osborn beszélgetnek. Hátul Norman egyik új felfedezése van amit most visznek el a az Oscorp laborjába.

Az egyik épület tetején Kravent láthatjuk ahogy egy vörös ládát nyit ki és elővesz belőle egy ágyút amit a repülőgépre szegez. Meghúzza a ravaszt, egy rezgéssugár lövel ki a fegyverből, a gép leáll és elkezd zuhanni.

Parker telefonon beszélget Pepperrel aki elárulja Peternek, hogy kirabolták az Stark Industries egyik raktárát viszont a rendőrök nem találtak semmit se. Lerakja a telefont, meglátja a zuhanó gépet, felveszi a pókruháját és a repülő megmentésére siet. Felmászik a legközelebbi felhőkarcoló tetejére és átsiklik a gépre. Megragadja egy-egy hálóval a gép szárnyait, felhúzza őket és óvatosan leteszi a repülőt az East Riverre. Bemászik, hogy kimentse az utasokat, de nem veszi észre, hogy közben valami fekete trutymó rámászott. Kimenti az embereket, de a gép felrobban, egy közeli híd pedig súlyosan megsérül.

 

Jameson kihasználja az alkalmat és bepereli Pókembert. Peter Parkert a rendőrök viszik el a lakásából. 

Stacy nyomozó hallgatja ki Parkert. Peter már nem bírja tovább, kishíján megtörik, de ekkor kinyílik az ajtó, egy vak férfi lép be és azt mondja:

- Peter Parker? Egy szót se többet!

- Ki franc maga? - szólal meg Parker.

- Matt Murdock, az ügyvéded.

Murdock elbeszélget Stacy nyomozóval, majd kiviszi Parkert a rendőrségről. Matt és Peter beülnek egy taxiba és elhajtanak.

 

Norman hazaér, lemegy a laborjába és beszkenelteti magát a számítógéppel. A képernyőn láthatjuk, hogy Osborn rákos és már alig pár hónapja lehet hátra. Norman megszólal:

- E.M.I.L.Y., az "A" terv befuccsolt, neki kell kezdenünk a "B" tervnek. Tedd fel a holoasztalra a "szuperkatona szérum", a "Connors féle sejtregeneráció" és az "extremis" mappákat. 

Rátesz egy fiolányi élettelen fekete trutymót az asztalra.

- Ez minden ami megmaradt a szimbiótából, szkenneld be és tedd fel a holoasztalra az adatokat

Norman ezután átmegy a holoasztalhoz, órákon át az gyógymódon dolgozik és szimulációkat futtat le, hogy egy működőképes ellenszert készítsen. 

Végül sikerül egy elméletileg működő szérumot keszíteni. E.M.I.L.Y. épp egy számolásokat végez és szimulációkat futtat le az esetleges mellékhatások miatt, de Norman nem képes várni. Előkészíti a sejtfúziós kamrát, behelyezi a szérumot, befekszik a gépbe és elindítja azt. 

Pár perc múlva egy makk egészséges Norman száll ki a kamrából.

 

Murdock az irodájában elmondja Peternek, hogy a mikor Jameson felfedte a világ előtt a személyazonosságát, megbízott egy magánnyomozót Jessica Jonest, hogy kövesse Parkert, ezért biztos benne, hogy Peter Pókember. Peter persze tagadja, hogy ő lenne Pókember, de Mattnek nem lehet hazudni. May beront az irodába, megköszöni Murdocknak a segítséget és hazaviszi Petert.

Peter este elmegy megkeresni a mesterlövészt aki leszedte a gépet és meglát egy tucat tolvajt akik ki akarnak rabolni egy éjjel-nappalit. A falmászó leugrik, hogy elgyepálja a bűnözőket, de azok túlerőben vannak. Pókember már taktikát váltana, de hirtelen kialszanak a fények és ekkor egy vörös pálca találja el az egyik bűnöző fejet aki egyből összeeseik, a kötél visszarántja a botot ami így egyenest visszaszáll Daredevil kezébe. A két hős laposra veri a tolvajokat.

A harcok után Pókember Daredevil segítségét kéri a nyomozásával, aki persze szívesen segít neki és elmennek a tetőre ahonnan elindították a lövést. Megtalálják a láda címkéjét amit Pókember lefotóz és elküld Peppernek. Pepper elmondja Pókemberéknek, hogy a ládában egy chitauri technológiával feltúrbózott szónikus-EMP fegyver volt. Peter elfárad ezért hazamegy aludni.

 

Jamesont láthatjuk ahogy meglátogatja Tinkerert egy táskányi pénzzel és kér töle egy szívességet. Azt akarja, hogy szereljen fel valakit egy elég erős páncélzattal ahoz, hogy legyőzze Pókembert és élő adásban letépje róla a maszkot. Tinkerer megmutatja az egyik tervrajzát Jamesonnak amin egy Skorpió páncélt láthatunk.

 

Peter álmában Ben bácsi halálát látja.

 

Peter másnap meglátogatja Harryt, felelevenítik a régi szép időket mielőtt még Harry Svájcba ment volna. Norman újjult erővel feljön a laborjából. Elkezd kicsit puhatolózni Peternél Pókemberrel kapcsolatban, de Peter nem mond neki semmit se. Harry elviszi Petert a Midtown gimibe.

 

Norman észreveszi, hogy a kezén elkezdtzek zöld pikkelyek nöni ezért lemegy a laborba és lefuttat magán egy diagnosztikát. Rájön, hogy a szimbióta maradványa felerősíti a sejtregenerációs szérumban található gyík dns-t. Elkezd egy ellenanyagon dolgozni ami semlegesiti a szimbióta sejtregenerációs szérumra gyakorolt hatását, de szüksége van hozzá a szimbiótára és egy olyan ember vérére aki kapcsolódott hozzá. Norman nyit egy új mappát amit "Manó"-nak nevez el.

 

 

Egy börtönt láthatunk. Az egyik biztonsági őr leváltja a másikat és az arca visszaváltozik egy fehér maszkra. Kinyitja McGargan börtöncellájának az ajtaját, majd Sokkoló kirobbantja a börtön egyik falát. Gargan és Dimitri kiugranak és egyenest a hajóhoz futnak. 

Peter bemegy a Midtownba és elkezd seggfejként viselkedni. Ned nem ismer rá régi barátjára, Michelle szakít Peterrel.

 

Tinkerer feladja McGarganra a Skorpió páncélt és elmondja neki a feladatát. Itt láthatunk néhány részletet a ruhából. 

Norman visszanézi a repülőgép biztonsági kameráinak felvételeit és meglátja, hogy Pókemberre mászik a szimbióta. Csinál magának egy páncélt és egy röpdeszkát. 

 

Peter és néhány osztálytársa épp a matekszakkörön ül mikor a Skorpió betöri a terem falát. Megragadja Cindyt Moont a nyakánál fogva és megfenyegeti Parkert, hogyha nem fedi fel magát akkor megöli a barátait. Cindy egy jól irányzott pofánrúgassal jutalmazza Skorpiót, majd egy Pókemberszerű akrobatikus ugrással kiszabadul a bűnöző fogásából és elrohan a barátaival. Osborn közben meghackeli a páncél kamerájáit és végignézi az egész harcot. Peteren kívül mindenki kiment, ekkor elkezdi beboritani a testét a fekete trutymó ami egy pókruhát formál. Pókember megküzd Skorpióval. Olyan trükköket láthatunk a falmászótól amilyeneket addig még soha. A végén földreteríti, majd kitépi Gargant a páncélból és elhajítja. Mikor feléindulna, hogy befejezze a harcot, megjelenik a SHIELD és leállítják Pókembert.

 

Pókember elmenekül a helyszínről és egyenest a Baxter toronyba megy (ami NEM a régi Bosszúállók torony helyén áll). Megkéri Reed Richardst, hogy vegyen mintát a ruhájáról és elemezze, hogy mi az. Reed eleget tesz a hálószövő kérésének.  

 

Peter és May ezután elmegy Murdockhoz, hogy megbeszéljék, hogy a bíróságon, hogyan akarják tisztázni Peter nevét. Matt kölcsönkér egy ruhát és azt mondja, hogy a többit megoldja.

 

Pókember este Daredevillel járőrözik. Miután elintézték Vezér néhány emberét leülnek beszélgetni, Daredevil mesél Pókembernek Fiskről és Megtorlóról, Póki pedig mesél Daredevilnek Keselyűről és Mysterioról. A beszélgetésből kiderül, hogy Daredevil és a Defenders is ott volt a Bosszúállók és Thanos közt dúlt nagy csatánál. A beszélgetést a Zöld Manó szakítja félbe aki Peterre vadászik. A gránátjai hatalmas fájdalmat okoznak a szimbiótának és így Peternek is. Hosszas küzdelem után taktikát váltanak. Daredevil eltereli a Manó figyelmét mig Pókember nekivág egy tűzcsapot ami miatt megsérül a Manó páncélja és el kell menekülnie. Pókember utána ered, de elveszti őt ezért hazamegy aludni.

Újabb Ben bácsis álom.

Az iskolát lezárták a Skorpiós eset miatt ezért Peter elmegy meglátogatni Cindyt, hogy megtudja, hogy hogyan volt képes arra amit csinált. Cindy egy mondattal válaszol: 

- Nem csak téged csípett meg a pók.

Peter és Cindy ezek után beszélgetni kezdenek, Cindy mesél Peternek arról a napról mikor megcsípte a pók. Egy flashback jelenet erejéig lathatjuk ahogy Petert és Cindyt megcsípi a génmanipulált pók az Oscorpban. Tovább beszélgetnek, majd egymásba bonyolódnak.

 

A börtönben láthatjuk ahogy egy rab Fisknek meséli el, hogy Pókember és Daredevil együtt dolgozik. Vezér ezek után felbérli Kravent, hogy ölje meg Peter Parkert.

 

Peter elmegy a Hírharsonába, hogy meggyőzze Jamesont, hogy ő nem Pókember. Jameson persze nem hisz neki és közönséges bűnözőnek nevezi Parkert. A fiú majdnem bemos egyet Jamesonnak, de inkább elmegy. Jameson ráállítja Eddie Brockot, hogy kerítsen cáfolhatatlan bizonyítékot arra, hogy kicsoda is Pókember.

 

Peter ezután hazamegy.  Kraven az egyik szomszédos épület tetején készíti elő a puskáját. Becélozza Parkert, meghúzza a ravaszt, de a golyó célttéveszt és Mayt találja el. Peter gyorsan elviszi nénikéjét a kórházba, majd Kraven után ered. Kraven háztetőről-háztetőre ugrálva menekül, Pókember a lábára lő egy halót így a bérgyilkos elesik. Előveszi a szonikus fegyvert és rálő vele Pókemberre. A szimbióta bevadul és kiüti a fegyvert Kraven kezéből. Elkapja a bűnözőt és végigdobálja a városon miközben nekivágja több épületnek is mire elárulja, hogy ki bérelte fel. A félholt Kravent átadja a SHIELD-nek.

 

Peter elmegy és megkeresi Fisk egyik emberét, Flint Marcot, hogy üzenetet küldessem vele a főnókének:

- Mond meg Fisknek, hogy ezt a játékot nem így játszuk! Ha meg akar ölni akkor tegye meg ő maga! Ma, éjfélkor, nála!

Flint azonnal hívja a börtönt és szól Fisknek aki lassan, nyugodtan elkezd átöltözni. 

Pókember elindul a börtön felé. Fisk már a a börtön kiürített étkezőjéneknek közepén áll és az ellenfelére vár. Pókember leereszkedik a magasból és Fisk képébe ordít:

- Intézzük el ezt egyszer, s mindenkorra! Te! Én! Itt és most!

Fisk megpróbálja megütni, de Pókember kihajol és belecsap egy hatalmasat a szegycsontjába, ezután Vezér megragadja a falmászót és a falnak csapja. Ezt a harcot hosszú perceken át folytatják mire Pókember kiütessel legyőzi ellenfelét. 

Ezek után megragadja a nyakánál fogva Vezért és felemeli. Berontanak az őrök, Pókember a falhoz vágja Fisket, majd elmenekül. 

 

Peter másnap reggel elmegy Harryhez, mert már ő az egyetlen akivel beszélhetne. Norman laborjából hangokat hallanak ezért lemennek megnézni, hogy mi történt odalent. Meglátják a Zöld Manó ruha tervrajzait és egy deszkaprototípust. Harry megijed, hogy az apja megőrült ezért megkéri Petert, hogy kapja el mielőtt a SHIELD kapja el.

Brock visszamegy a Hírharsonába, de mivel nem szolgál semmi bizonyítékkal ezért Jameson kirúgja. Eddie elhatározza, hogy mindenképp szerez valami bizonyítékot, hogy visszakapja a munkáját.

Reed felhívja Pókembert, hogy elmondja azonnal le kell vennie a ruhát, mert teljesen megváltoztatja és agresszívabbá teszi. Peter ignorlája Reed üzenetét és elmegy elkapni a Zöld Manót. Egésznap a városban hintázik és Normant keresi, de sehol sem találja. Elmegy a kómában fekvő nénikéjehez aztán folytatja a keresést.

Már sötét van mikor Daredevil hívja, hogy beszélniük kell. Mikor Pókember odaér Daredevil leordítja a fejét amiatt amit a börtönben tett, mert tudja, hogyha nem állították volna le akkor megöli Fisket. Hosszasan veszekednek a határokról és arról, hogy mennyire lehet feszegetni őket. A veszekedés kisebb harcba torkollik amit befejeznek amint meghallanak egy robbanást. A Zöld Manó betört a kórházba ahol May van, hogy előcsalja Pókembert.

Pókember és Daredevil elmennek a kórházba és megküzdenek a Manóval a folyosón. A Manó kidobja Daredevilt az ablakon egyenest a szomszédos tetőre, majd fellép a deszkájára és utána megy, hogy megölje, de Pókember ráugrik, elkapja a Manót és elrepülnek a megrongálódott hídhoz. A legyengült Osborn leveszi a darabjaira tört sisakját. Peter belekezd a monológjába, megkérdezi Normant, hogy miért teszi ezt és elmondja, hogy Harry kérte meg az elkapására. Peter azt mondja Normannek, hogy nem győzhet, ez csak egy módon végződhet, Osborn válaszol a hálószövőnek:

- Már azelőtt megnyertem a játékot, hogy te játszani kezdtél volna.

Norman egyenest az egyik hídpillér tetejére mutat ahonnan a megkötözött Michelle lóg le.

- Adok egy esélyt, hogy megmentsd. Ad át a szimbiótát és a véredet, cserébe a lány életben marad.

Pókember nem gondolkozik fel akar mászni Michellehez, de a Manó lesokkolja a hősünket és felrepül a lányhoz. Elvágja a kötelet, megragadja a nyakát és felemeli a magasba. Pókember felmászik a hídpillérré, kéri Osbornt, hogy ne tegye meg, de hiába.

- Nem akarom ezt tenni, de nem hagytál más választást! -  válaszol Osborn Peter könyörgésére.

Norman elengedi lányt, Pókember utána lő egy hálót, de az túl későn éri el Michellet aki így kitöri a nyakát. Peter összeomlik, lemászik, felemeli a lány élettelen testét és sírni kezd.

- Ahogy mondtad, ez csak egy módon végződhet. A haláloddal!

Norman megragadja és a deszkával felgyorsulva nekidobja Petert egy felhőkarcolonak. Parker teljesen elveszti a kontrollt. A szimbióta teljes erejével elkapja Osbornt és lehajítja az utcára. Leugrik és ütni kezdi, egyre nagyobb erővel. Osborn elájul és összeesik, de Pókember tovább üti. Mikor Peter bevinné az utolso ütést, megjelenik Daredevil aki leállítja a hálószövőt. Peter elmenekül, mert megijed attól amivé vált. Megjelenik a SHIELD. Fury odamegy Daredevilhez és elbeszélget vele, itt kiderül, hogy Daredevil már ismeri Furyt a 2017-es Latvériai akció óta.

 

A menekülés közben elhalad egy templom mellett ami pont akkor kezd kongani, a szimbióta pedig megvadul, Peter elgondolkozik és rájön, hogy a szimbióta nem bírja az erős hangokat ezért odamegy a templomtoronyhoz. Eddie ezt meglátta az utcáról és ő is odasiet, hogy lefotózza Parkert. Peter megkongatja a harangot, ami mindkettejüknek nagyon fájdalmas.

Peter elméjénen járunk, sötétség amíg a szem ellát. Megjelenik Ben bácsi aki bíztatja, hogy győzze le a "Mérget" különben az felemészti, Peter eleinte nem hiszi, hogy sikerül, de a bácsikája bíztatására letépi magáról a szimbiótát.

Eddie éppen megy fel a lépcsón a haranghoz mikor ráesik a szimbióta és elkezdi beborítani a testét. Elájul. 

 

4 nappal később

 

Aznap van Michelle temetése. Peter nem képes odemenni, csak távolról nézi végig a szertartást, majd elindul a bíróságra.

Peterék vesztésre állnak, de ekkor jön a hír, hogy Pókember a város másik végén harcol Sokkolóval és Rínóval. Ejtik az ügyet. Jameson a odamegy Parkehez és bocsánatot kér tőle. Peter elejti a táskáját amiből kiesik néhány fotó amit Peter készített. Jameson ezeket látva felajánl egy állást Petetnek amit el is fogad.

Matt Murdock az egyik háztetőn áll, megjelenik előtte az imposztor Pókember aki leveszi a maszkját. Alatta Danny Rand látható aki megjegyzi, hogy elég szűkös a ruha, Mattet pedig "A Pokol konyhájának ördöge" névvel illeti.

 

Pókember este találkozik Daredevillel, aki megkéri Petert arra, hogy vigyázzon a városára amíg ő visszmegy segíteni az egyik barátjának Tokióba és óvainti, hogy ne hagyja, hogy a benne lévő sötétség átvegye az irányítást.

 

Eltelik néhány hét, Peter születésnapján elkezd a Stark féle ruha világítani. Peter rájön, hogy a ruhájában bele van programozva egy cím ami csak ezen a napon jelenik meg neki. Felveszi a ruhát és elmegy a megadott címre. Egy raktárépület az, az ajtó mellett egy tenyérlenyomatleolvasóval. Peter ráteszi a kezét a szkennerre, kinyílik az ajtó. Amint belép felkapcsolnak a lámpák. Baloldalt két ruhafabrikátor (egy az alap ruhának, egy pedig a nehézpáncálzatnak), jobb oldalt egy labor, Peterrel szembe pedig egy ruhatároló amin ott van egy lopakodó ruha, a Secret wars ruha és a Vaspók első (sokkal képregényhűbben kinéző) verziója. Melletük pedig még egy tucat ruhának van még hely. Az egyik asztalom van pár ruhaterv és egy cetli Tony kézírásával:"Boldog Szülinapot kölyök!"

Peter elmosolyodik, majd elmorzsol egy könnycseppet.

 

Stáblsitás jelenetek:

- Eddie Brockot láthatjuk ahogy a szimbióta kezdi átvenni felette az irányítást és kezdi beborítani a testét, közben a kezd kirajzolódni a fehér póklogó a mellkasán.

- Daredevil, Shang-Chi és Vasököl Elektrával harcolnak egy épület tetején Tokióban. Elektra lezuhan a tetőről. Mikor leérnek észreveszik, hogy igazából egy skrull. Elkezdik faggatni a skrullt aki csak annyit mond: "Nem tudtok minket megállítani, nálunk van a kapi..." é  kileheli a leket mielőtt befejezhetné a mondatot. Danny ránéz Mattre: "Azt hiszem itt az ideje, hogy hívd a Bosszúállókat!"

- Norman a SHIELD börtönében ül és a Fitzsimmons páros próbál gyógymódot keresni a betegségére. Mellette ott van Kraven és Rínó. Skorpió és Sokkoló visszakerült Keselyű mellé.

 

 

 

Casting:

David Morissey - Norman Osborn / Zöld Manó 

received_429471330990977.jpeg 

 

Charlie Rowe - Harry Osborn

 photocollage_20190730_003937890.jpg

 

Tom Hardy - Eddie Brock (később Venom)


tom_hardy_venom.jpg

 

John Krasinski - Reed Richars

photocollage_20190730_133750728.jpg

 

Joe Manganiello - Kraven

photocollage_20190730_004004595.jpg

 

Dominic Purcell - Rínó

photocollage_20190731_231541988.jpg

 

Daredevilt természetesen Charlie Cox, Vasöklöt pedig Finn Jones játszaná. 

photocollage_20190819_002903802.jpg

 

 

Ezt a fanfictiont még a Sony-Marvel balhé előtt írtam. Ez és a következő írásaim nem fogják figyelembe venni Pókember visszakerülését a Sonyhoz.

Köszönöm, hogy végigolvastad!

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperhosfan.blog.hu/api/trackback/id/tr4614934206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt Bartus 2019.08.21. 23:19:10

Haver, ez zseniális!
Azt hiszem, gyorsan könyvjelzőzni fogom a blogodat! :)
süti beállítások módosítása