Egy Marvelfan blogja

Bosszúállók 5 (fanfiction)

2019. november 28. - Egy Képregény fan

Bosszúállók: Titkos Invázió

skrull-invasion.jpg 

Előzmény:

A film egy hónappal a "Pókember: Az ördög otthona" című film után játszódik. Pepper újjáépítette a Bosszúállók központot, de a létesítmény kihasználatlan. Az Előzmény többi részét az előző posztomban olvashatod.

 

Shanghai, Kína

Daredevil, Vasököl és Shang-Chi Elektrával és a Kéz katonáival harcolnak egy felhőkarcoló tetején. Elektra lezuhan a tetőről és a betonba csapódik. Hőseink lemennek megnézni a holttestet. Mikor meglátják néma csend uralkodik körülöttük amit Danny szakít meg:"Matt, azt hiszem ideje hívnod a Bosszúállókat!"

 

Bosszúállók főhadiszállás, Georgia

Pókember, Amerika Kapitány, Jane Foster, Odinson, Bucky, Fekete Párduc, Doctor Strange, Hangya, Darázs, Wanda, Rhodes, Vízió, Marvel Kapitány és Valkűr a központban várnak Daredevilékre, de nem jön senki. Egyszercsak egy autó áll meg amiből Luke Cage és Jessica Jones száll ki. 

Bemennek a központba ahol már mindenki szétszéledt, csak Challa, Valkűr, Carol és Peter ül az asztálnál és a TV-t nézik amiben Osborn szabadon bocsájtásáról beszélnek, Peter dühében összetöri a távkapcsolót. Póki szóbaelegyedik Jessicáékkal és előtör belőle a szuperhős rajongó. Pár másodperc múlva Daredevil vészhívása szakítja félbe a beszélgetést:

- Pókember! Hallasz? Megtámadtak minket, azonnal erősítés kell! A koordiná..... Ne bízz.....

A vonal megszakad, mostanra a csapat nagy része a teremben van és döbbenten nézik a képernyőt. 

Sam ráparancsol a csapatra: "Carol készítsd elő a gépet, 2 perc múlva felszállás! Peter, mérd be, hogy honnan jött az adás. Ti pedig kerítsétek elő a többieket!" 

Két perc múlva megkezdik a beszállást a Quinjetre, Jane jelzi a csapatnak, hogy sehol sem találják Odinsont, de mivel sietniük kell, figyelmen kívül hagyják és elindulnak.

 

SWORD bázis, a 642 765 kilóméterre a Földtől

Eközben a SWORD űrbázisán Nick Fury, Maria Hill és Daisy Johnson egy földre érkezett ugróhajó helyét probálják bemérni. A hajó radatjai megőrülnek, valami nagy közeledik. Daisy ellenőrzi a radar adatait, egy flotta halad a Föld felé. Mindenki a flottára figyel és emiatt nem veszik észre, hogy valami más is közeledik a hátuk mögül.

 

Néhány kilóméterre a Kalifornia-öböl partjaitól

A Bosszúállók megérkeznek a becsapódás helyszínére, de márcsak egy kiszakadt oldalú magángép égő roncsai hevernek ott. Átkutatják a roncsokat, de nem találnak senkit se. Amerika Kapitány, Thor és Marvel Kapitány átnézik a környéket, a többiek pedig a Földön keresik a nyomokat. Pókember rálel egy cseppnyi alvadt, nem földi eredetű vérre, de mivel több órányi keresgélés után nem találnak semmi mást, visszamennek a főhadiszállásba.

Peter a SHIELD idegenadatbázisat használva azonosítani próbálja a minta eredetét, de a központ rendszere lassú így akár napokba is telhet mire lesz eredmény. Közben a csapat újra szétszéled. Egyszercsak egy hangos sikításra lesznek figyelmesek, mindenki a hang forrásához indul.

Jane a földön térdel, a fej nélküli Odinson órák óta ott heverő holtteste mellett. Strange megjegyzi, hogy a holttest körülbelül 3-4 órája lehet ott. Akkor csak a csapat volt az épületben. Síri csend kezd uralkodik a szobán, senki se bízik a másikban mivel tudják, hogy a tettes köztük van. Fekete Párduc és Valkűr úgy döntenek, hogy nem akarnak potenciális gyilkosok közt lenni ezért hazamennek. Carol kap egy hívást Furytol így egyből elindul a SWORD bázisra. 

Miután Carol elhagyja a bolygó légterét, egy kree csatahajó tűnik fel Föld körül és ledob magából 2 hatalmas tározót.

 

Akik a központban maradtak veszekedni kezdenek és egymást vádolják. Miután Vízió megjegyzi, hogy az ott lévők közül mindanyian öltek már, a hősök közt kisebb harc alakul ki. Egyszercsak egy vészjelzés szakítja félbe a veszekedést. Becsapódott San Franciscoba egy tározó és kree katonák szálltak ki belőle.

Amerika Kapitány, Hangya, Darázs, Wanda, Vízió, Thor és Rhodes úgy döntenek, hogy a helyszínre mennek és megállítják az idegeneket. Pókember megkéri Stranget, hogy vigye őket haza New Yorkba, mert nem tud együtt dolgozni olyanokkal akikben nem bízik. A varázsló eleget tesz a falmászó kérésének, azonban mikor átjönnek a portálon megláttják, hogy New Yorkba is lezuhant egy tározó.

 

Carol megérkezik a SWORD bázisra ahol Fury és Talos a a közeledő hajók miatt vitatkoznak. Fury szerint fenyegetést jelentenek, viszont Talos szerint lehetséges, hogy csak menekülteket szállítanak így nem támadhatják meg őket. Ez a vita nem tart sokáig ugyanis a kree csatahajó megtámadja a SWORD bázisát. Fury azonnal mozgósítja az hajó egész legénységét és ellentámadásba kezd. Carol az űrből próbál segíteni a SWORD-nek.

 

San Franciscoba érnek a hősök és azonnal a kreekre támadnak. A hosszas hacok után egyszercsak a tározó amiben a kreek jöttek villiogni kezd és elindul egy számláló.

- Srácok, ez egy kicseszett bomba! - mondja Rhodey miközben beleveri egy kree fejét a földbe

- Rajta vagyunk! Vízió, fedezz minket! - Scott és Hope azonnal nekikezd a hatástalanításának. Challa, Sam, Jane, Wanda, Vízió és Rhodey közben a kreeket próbálják távoltartani a bombától.

 

Peterék megpróbálják elterelni a civileket a tározó közeléből, de a Starforce rájuk támad. Yon-Roggon egy új páncél látható amiben Marvel Kapitányéhoz hasonló képességekre tett szert. Yon egy épületnek dobja Pókembert, mire a falmászó a képébe lövi a hálójáz és küld egy SOS jelet Carolnak, mire az ő tárolójuk is villogni kezd. Strange azonnal odasiet, hogy átlökje a bonbát a tükördimezióba mielőtt felrobban, de ez a varázslat hosszú koncentrációt igényel.

Marvel Kapitány keresztül repül az egyik kree vadászgépen, mikor megkapja az SOS jelet és elindul segíteni nekik.

A csapat vesztésre áll, de megérkezik Marvel Kapitány és nekimegy Yon-Roggnak így Póki, Bucky, Luke és Jessica foglalkozhat a többi katonával. Strangenek sikerül átlöknie a bombát. A csapat végül legyőzi a Starforcet. Marvel Kapitány visszamegy segíteni Furyéknak, Luke és Jessica hazamegy, Strange pedig visszamegy a szentélybe.

  

Hangya és Darázs a bomba belsejében próbálnak mindent tönkretenni, amit csak tudnak abban reménykedve, hogy akkor nem fog felrobbani. Az egyik kree megsebesíti Wandát ezért Vízó otthagyja őket és segít a szerelmének. Egy másik kree harcos kihasználja az alkalmat és felrobbantja a bombát. Hirtelen a kék gáz elkezdi beteríteni az egész várost. A Bosszúállók végignézik ahogy a város lakosságának nagy része bebázodik. Az utcán kávézgató Sersi a kék ködöt látva azonnal a Bosszúállók segítségére siet és a képességeivel megpróbálja elterelni a ködöt a civilek közeléből.

Scottnak szerencséje volt, a robbanás messze repítette. Felkel a hamuból, majd a bomba maradványai között kezdi el keresi Hopeot aki súlyosan megsérült. Darázst és Wandát a közeli SHIELD kórházba szállítják.

Pár perc múlva megjelenik a Damage Control akik összeszedik a bábokat.

Az amerikai elnök és Amerika Kapitány sajtótájékoztatót tart az incidensről. A kreek tettét hadüzenetnek tekintik ezért az elnök a Föld vezetőivel megbeszélést tartott ahol egyhangúan megszavazták a kree hajó elpusztítását. A riporterek "az Embertelenek sikertelen szaporításának" titulálják a San Franciscoi incidenst. Az országok vezetői rálövik az atomrakétáikat a kree hajóra mire az elpusztul.

 

Fél órával később a Kapitány átveszi a bábokat a Damage Controltól, hogy elszállíttassa őket. Egy csapat rakodómunkás találkozik Sammel.

- Ez az összes? - kérdezi Sam.

- Nem, ez csak az egyik adag. A többit sajna már átszállították.

- Ennyi is elég. - válaszolja rá Sam, majd átváltozik skrullá - Vigyétek a hajókhoz, és szóljatok a fönöknek, hogy kezdődhet a 2.fázis. 

 

A SWORD bázisán felkészülnek a hajók érkezésére. Fury meglátja, hogy skrull hajók jönnek, kicsit megkönnyebbül, mert azt hiszi, csak menekültek, mire Talos lábonlövi. A legénység skrull tagjai elkezdik likvidálni az ügynököket. 

Talos ezután elmagyarázza Furynak, hogy a bolygójukat elpusztította "egy bolygófaló szörny" és a fajuk csak akkor maradhat fent, ha elfoglalják a Földet. Az ő terve volt a nagyhatalmak vezetőinek kicserélése, a Bosszúállók szétválasztása, Odinson halála, a Föld teljes arzenáljának felhasználása a kree hajó ellen. Már egy évtizede ezen dolgozik és most végrehajtja a tervét. Viszont a terve sikeréhez szüksége van Furyra.

Fury titokban közvetítette Talos beszédét Daisynek és arra utasította, hogy mentse meg a skrullok fogjait és menekítsen ki mindenkit. Johnson ügynök nekilát a feladatnak.

A cellák felé veszi az irányt, leteríti a skrull katonákat, majd kinyitja a cellák ajtaját. Az egyik ajtó mögött rátalál Mattre.

- Azt hittem felrobbantál Doom pincéjével együtt!

- Én meg azt hittem, hogy már nem vagy SHIELD bérenc, de úgy látszik mindketten tévedtünk. - Matt feláll a padlóról - Mi a terv?

- Felfegyverkezünk, kimenekítjük a többi rabot, elkötünk egy hajót és meglépünk innen. Egyszerű.

 

Daisy, Matt, Vasököl, Shang-Chi, Maria Hill, Elektra, Crossbones és Ross tábornok elkezdenek felfegyverkezni.

 

 

616-os SHIELD létesítmény, ismeretlen helyszín

James Rhodes és Sam Wilson az egyik kree katonát vallatják a San Franciscoban történt robbantással kapcsoltban. Állítja, hogy ez volt a Föld utolsó lehetősége, mert az Embertelen katonák nélkül nem tudják visszaverni az ellenséget és, ha nem próbálták volna szabotálni a bombát akkor most lenne egy Embertelenekből álló seregük akik visszaverhetik az inváziót. 

 

 

New York, Pókbarlang

Peter a bázisán folytatja a DNS elemzését, közben próbálja Daredevil üzenetének minőségét feljavítani, hogy rájöhessen pontosan miről akarta figyelmeztetni. Közben végzett a program és sikerült beazonosítani, hogy skrull DNS-t találtak mindkét helyszínen. Peternek összeáll a kép. Rájön, hogy az egyik Bosszúálló egy skrull és, hogy ő ölte meg Odinsont. Egyből a telefonjáért nyúl, hogy hívja a csapatot, de rájön, nem tudhatja, hogy kiben bízhat. Felveszi a Vaspók ruhát és a Baxter Building felé veszi az irányt.

Pókember végigleng a városon, majd bemászik az épület ablakán.

- Parker? Mit keresel itt?

- Reed, beszélnünk kell, nagy baj van!

 Peter elmond mindent Reednek, közben Sue hallgatózik, majd felhív valakit.

- Rájöttek, sietnetek kell.

- Nemsokára készen keszünk, kb 10 perc múlva a katonák készen lesznek. Te addig foglald le őket. Utána kezdődhet az Invázió! - válaszol a skrull, majd megszakítja a hívást. Hátramegy és jelzi a társainak, hogy sietniük kell. A többi skrull a lopott bábokból nyeri ki a terrigenkristályokat.

A skrull aki Suenak álcázza magát, elővesz egy terrigenkristályt.

 

Daisy és a csapata kiszabadítja Sue Stormot és a többi rabot, majd a híd felé vennék az irányt, de Talos lezárja a hidat. Fury paracsba adja, hogy vigyék vissza a civileket a Földre, őt hagyjak ott. Mivel nincs más opció, követik Fury parancsát így áverekedik magukat a skrullokon, elkötnek egy gépet. Daisyék elhagyják a hajót.

Mikor a hajó elhagyja a hangárt, Talos üzenetet küld az egyik emberének, hogy indítsák a sereget. A másik hajón a skrull katonák beszívják a terrigén gázt, majd az ablakon kitekintve láthatjuk, ahogy a hajók közelednek a Föld felé.

 

Reed és Peter a Baxter Buildingben próbálják megtudni, hogy kiket cserélhettek ki a skrullok és, hogy hogyan tudnák elfogni őket mikor az ajtón belép az ál Sue és mindkettejüket egy-egy erőtérbe zárja, majd visszaváltozik eredeti formájába. A skrull hajók ebben a pillanatban elkezdik bombázni a várost.

 

San Franciscoban ugyanekkor az idegen hajók megkezdik az ostromot. Az skrull katonák hősöknek és gonoszoknak álcázva magukat, ellepik az utcákat. Ezt látva a hősök felszerelkeznek és az utcára vonulnak, hogy megakadályozzák az inváziót.

Scott még mindig Hope ágya mellett virraszt. Cassie próbálja meggyőzni az apját, hogy segítsen a többieknek, de Scott nem hajlandó otthagyni Hope-ot. Elmegy Hankhez, ellopja az egyik Darázs ruha prototípusát és azt felöltve magára indul segíteni a hősöknek. 

 

Johny Storm berohan Reed laborjába

- Reed, láttad mi van odakint? - meglátja a skrull Suet - Ez meg mi franc?!

- Tüzelj már! - üvölt rá Peter és Reed

A skrull rátámad Johnyra, mire ő kilöki az ablakon.

- Ugye ő nem az igazi Sue volt?

- Nem, csak egy alakváltó. Ben hol van?

- Ahogy látom, - Johny kinéz az ablakon - már kint üti azokat a zöld izéket.

- Jó, akkor segítünk neki. 

 

Norman a pusztítást az Oscorp tornyából figyeli egy pohár whisky kíséretében. 

- E.M.I.L.Y., aktiváld a páncélt!

Norman felliftezik a laborba és felölt magára egy piros, kék és fehér színekben tündöklő Vasember páncélt. Kinyílik a tetőabalak, Norman pedig kirepül rajta.

 

Daisyék leszállnak a Raftnél, hogy kirakják, Rosst, Crossbonest és a civileket, majd tovább indulnak New York felé. Ross agyonlövi a doppelgangerét és visszaveszi a börtön irányítását. Azonnal bezáratja Rumlowt. A képernyőn meglátja ahogy a skrull Hulk lerombolja a várost. Felhív valakit, majd beszáll egy helikopterbe és elhagyja a börtönt.

 

Eközben Amerika Kapitány és Hadigép a skrullokkal küzdenek, mikor a Mjölnir átrepül egy tucat idegen vadászgépen amik sorra robbanak fel, majd visszaérkezik Jane kezébe. Wanda, Vízió és Sersi is csatlakoznak a harchoz. Az égen ekkor feltűnik egy kree csatahajó ami elkezdi bombázni a várost és a skrull hajókat.

 

New Yorkban is hasonló a helyzet, a kree katonák a skrullokkal kezdenek háborúzni az utcákon és az égben. Strange, Wong és a többi varázsló próbálja megvédeni a várost a hajók támadásaitól, Marvel Kapitány és Fáklya a levegőben a kormány vadászgépeivel együtt repked és támadja az idegeneket, Luke, Jessica, Bucky, a SHIELD és az USA hadserege pedig evakuálják a várost.

Peter és Reed közben próbál kitalálni valamit az idegenek elűzésére. Ekkor Samék New York felé érnek, Daisy kiugrik a gépből, egyenest az egyik skrull hajóra és elkezdi azt rezegtetni. A hajó szétrobban, a föld megremeg, Quake becsapadik a város közepébe, majd rátamad az skrullokra akikről kiderül, hogy nagyon érzékenyek a rezgéshullámokra. Peternek támad egy ötlete, odahívja Reedet és visszamennek a Baxter toronyba.

Sam kirakja a többieket egy épület tetejére, csak Shang-Chi marad vele, majd elindulnak San Franciscoba. 

 

Egy jelenet erejéig láthatjuk a Föld hőseit a bolygó különböző pontjain ahogy az idegenekkel harcolnak. Fekete Párduc, Namor és a seregeik Wakandában. Az Embertelenek Új Attilanben. Britannia Kapitány, Fekete Lovag és az Excalaibur Londonban. A Winter Guard Moszkvában. A Szökevények, a Szellemlovasok, Köpeny és Kard Los Angelesben. Coleen Wing, Misty Knight, Megtorló, Holdlovag és Penge pedig New Yorkban írtják az űrlényeket. 

Ross megérkezik egy laborba ahol azonnal elkezdik az eljárást és beinjekcióznak neki valamit. A tábornok átváltozik egy vörös szörnyeteggé és New York felé veszi az irányt.

 

Pókember és Reed a Baxter Buildingbe összeraknak egy gépet ami olyan rezgéshullámokat gerjeszt amit a bolygón tartózkodó skrullok iszonyatos fájdalomnak éreznek. Osborn berepül az ablakon és leveszi a sisakját.

- Nem kell egy segítő kéz?

- Norman?! - Pókember felemelkedik, hogy bemosson egyet Osbornnak, de Reed elkapja a kezét.

- Ne most, szükségünk van rá is.

Norman csatlakozik és segít megépíteni a gépet.

Ross ekkor becsapódik a városba és azonnal nekimegy a skrull Hulknak akit a Lény segítségével a földbe döngöl.

Quake, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Elektra, Vasököl és Bucky együtt harcolnak a skrullok ellen. Láthatjuk újra Luke és Danny kombóját, ahogy Jessica a levegőbe dob egy skrullt amit Bucky lyukacsosra lő és Daredevilt ahogy Elektrával együtt szétvernek egy kreet. Majd szembenéznek a skrull Bosszúállókkal akiket hosszas harcok után legyőznek.

 

Talos a SWORD bázisról tekint a Földre. Egyszercsak a Hawaii felett lévő hajóik megsemmisülnek. Talos elképedve néz ki az ablakon és kérdezgeti a katonáit, hogy mit történt a hajóval. Fury kihasznalja az alkalmat és elveszi az egyik skrull fegyverét, majd lelő vele minden katonát a teremben, de az akciója közben megsérül. Az ajtók túloldalán a többi skrull felfigyel a hangokra és megpróbálják betörni az ajtókat. Fury rájön, hogy már biztos nem fog kijutni és aktiválja a hajó önmegsemmisítőjét. Vet egy utolsó pillantást a Földre és robbant.

 

Sam és Shang-Chi megérkeznek San Franciscoba. Amint leszálltak, Sam kirepül és rátámad a hamis Kapitányra. A levegőben harcolnak, majd az igazi Sam egy jól célzott rúgással leteríti ellenfelét és visszaveszi a pajzsot. Ezt a többiek is látják és egyből rájönnek, hogy a kamu Sam volt aki megölte Odinsont.

Scott a kórházból látja az eseményeket, észreveszi a lányát ahogy a Bosszúállók közt harcol és meghalja ahogy a kórházat is támadják ezért felveszi a ruháját és kirohan az utcára. Megnő, majd megragadja a hajót és az óceánba hajítja, de ez túl sok energiát igényel így Scott elfárad és összeesik. Wanda és Sersi pedig darabjaira tépik a többi hajót.

A hősök elfáradtak így a skrullok könnyen körülveszik őket és készülnek kivégzésre. 

New Yorkban Reed, Peter és Norman beüzemelik a gépet. A skrullok óriási szenvedésnek élik meg a rezgéshullámokat és ennek hatására a San Franciscoi hősök meg tudnak menekülni. A skrullok elkezdik elhagyni a bolygót, a kreek pedig követik őket. A sereg fele már elhagyta a légkört, de Osborn meggondolja magát. Lesokkolja Pókembert és Mr Fantasztikust és felerősíti a fegyvert ami azonnal végez minden skrullal a bolygón. 

 

1 héttel később 

A Bosszúállók központban újra összegyűlnek a hősök, hogy megbeszéljék a történteket. Elhatározzák, hogy az lenne a legjobb, ha kiterjesztenék a csapatot világszintű szervezetté. Így az első lépés, hogy a csapat kettéválik, az egyik csapat a Keleti, a másik a Nyugati partot fogja felügyelni. A New Yorki csapat a Rand toronyból, a San Franciscoi csapat pedig a "Pym Technologies" romjaira épülő Bosszúállók Kúriából fog dolgozni. 

Itt tartanak egy megemlékezést Nick Furynak és Thor Odinsonnak. 

Scott meglátogatja Hopeot aki már felébredt a kómából.

Az elnök sajtótájékoztatót tart ahol az invázióról és Fury haláláról beszél. Itt kinevezi a SHIELD új igazgatóját Norman Osbornt, aki a saját oldalára fordította a közvéleményt és a saját érdemének állította be az invázió megállítását. A SHIELD-et átnevezik HAMMER-re.

Kikerül egy felvétel amin Sam átadja a bábokat a skrulloknak. Amerika Kapitányt a Föld árulójanak bélyegzik.

 

 

Stáblistás jelenetek:

1.stáblistás jelenet:

Pepper, Clint, Banner és Steve Rogers az üres Bosszúállók központban sétálgatnak és beszélgetnek a központ kihasználatlanságáról. Pepper felvázolja az Bosszúállók Akadémia ötletét. A potenciális tanulók névsorán láthatjuk Harley Keener, Kate Bishop, Cassie Lang, Tandy Bowen, Tyrone Johnson, Vivien, Thomas és William Shepherd, Nico Minoru, Alex Wilder, Chase Stein, Gert Yorkise, Karolina Dean, Molly Hayes, Sharon Rogers, Shuri, Kamala Khan és Ava Ayala nevét.

 

2.stáblistás jelenet:

Norman Osborn belép a Bosszúállók központba és figyelmezteti az ott ülésező hősöket, hogy a HAMMER elsődleges feladata lesz, hogy elfogja azokat a személyeket akik megszegték a Szokóviai egyezményt. 

 

Köszönöm, hogy végigolvastad. Remélem tetszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperhosfan.blog.hu/api/trackback/id/tr314939820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt Bartus 2019.12.01. 00:03:43

Egyszerűen zseniális.
süti beállítások módosítása