Egy Marvelfan blogja

Pókember 4 (fanfiction)

2020. január 31. - Egy Képregény fan

Pókember: Méreg

venom-vs-spider-man.jpg 

Előzmény:

A film 2025 szeptemberében játszódik, majdnem 2 hónappal a Titkos Invázió után. Harry Osborn, apja szabadulása után összeveszett Normannel így most a Pókbarlangban lakik és onnan segít Pókembernek. May Parker a hajléktalanokat segítő, FEAST centerben dolgozik amit Martin Li vezet. Norman Osborn már a Hammer feje és Vashazafiként tevékenykedik. Peter Michelle halála óta, ideje nagy részét hősködéssel tölti és próbál úgy tenni, mintha túl lenne az ex-barátnője halálán.

 

A Pokol konyhája, New York

Pókember épp hálóhintázik mikor meszólal az egyik közeli bank riasztója. A hálószövő azonnal arrafelé veszi az irányt és meglátja ahogy Rínó, puszta kézzel kitépi az egyik ATM-et. 

- Alexei! Téged nem én csukattalak le? Vagy összekeverlek egy másik ember-orszarvúval?

- Kussolj bogár! - Rínó leejti az ATM-et, megmarkol egy tűzcsapot és Pókemberhez hajítja. 

A falmászó elugrik a tűzcsap elől, de még a levegőben elkapja egy hálóval és Rínóhoz vágja. Egy villanyoszlopról lelógva folytatja a mondandóját:

- Egy kis biológialecke: a pókok nem bogarak, hanem pókszabásúak, de ezt te is tudnád, ha az agyad, nagyobb lenne, mint egy borsó.

- MOST MÁR ELÉG! - üvólt rá Rínó, majd szarvát előreszegezve fut neki a hálószövőnek. Pókember felugrik a határa és a halóival ráakaszkodik.

- Most már kihúzhatom az orszarvúrodeót a bakancslistámról. - Rínó az utcán végigszáguldva  próbálja leszedni magáról a falmaszót, de nem jár sikerrel - Amúgy mire kell a pénz? Ki akarod fényesíteni szarvadat? 

A Times Square közepén folytatódik a harc, Rínónak sikerül elkapni Pókembert. Hozzávágja az egyik épület falához, majd eldobja. A falmászó az alkalmat kihasználva, a halóival megragad két villanyoszlopot és csúzliként lövi ki magát. Eltalálja Rínó mellkasát aki elveszti az egyensúlyát. Ezután egy-egy hálóval elkapja az ellenfele lábait és kihúzza alóla így egyből a földre zuhan. Behálózza Alexeit, hogy ne tudjon elszökni, majd odaáll mellé.

- A HAMMER másfél perc múlva itt lesz, hogy visszavigyenek. Ha akarsz még mondani valamit, mondjuk azt, hogy Fisk hol tartja a pénzét akkor szívesen meghallgatom.

- Remélem fájdalmas halálod lesz, bogár!

- Azt hittem ezt már megtárgyaltuk, de mindegy. - betapasztja a száját egy hálóval - Ha nem tudsz semmi értelmeset mondani akkor ne is beszélj!

Pókember készít néhány képet a járókelőkkel, majd otthagyja a helyszínt. Útközben a Pókbarlang felé összeszedi a drónját ami az elejétől fogva fotókat készített a harcról. Pár másodperc erejéig láthatunk egy kapucnis alakot aki képeket készít Pókemberről.

Peter a tetőablakon beugrik a Pókbázisba ahol már Harry várja. 

- A HAMMER bevitte Alexeit?

- Igen, a helikopterek most viszik a Raftbe. Ő már a 8. a héten akit miattad visznek oda, a hónap végére megdöntöd Vasember rekordját.

- A rekord várhat, most a ruhával kell foglalkozniuk! - Peter odamegy a holokivetítőhöz és bekapcsolja - Fájl megynyitás, Superior ruha! - hologramként megjelenik Peter és Harry előtt egy fekete-vörös, félkész Pókruha - Hívd Shurit és Harleyt! - mindketten felveszik és hologramként megjelennek Peterék előtt.

Peter, Harry, Shuri és Harley folytatják a ruha tervezését.

 

Eközben a város másik végén a sötétben egy fekete ruhás, fehér hajú, maszkos nő átugrik egy háztetőről a múzeumra tetejére. Egy kötélen leereszkedik az épület falán, a karmaival lyukat vág az ablakon, benyúl és kinyitja azt. A nő bemászik, megnyom egy gombot a maszkján és hirtelen láthatóvá válnak a lézerek. Leugrik a padlóra, majd a lézersugarakat kikerülve, végigmegy a termen és vet egy pillantást az üvegdobozba zárt gyémántra. Egy kis szerkezetet tesz az üvegre amitől rezegni kezd, majd összetörik. A elveszi a gyémántot, majd visszamegy és kimászik az ablakon.

 

Másnap reggel megszólal az ébresztő, Peter siet az egyetemre ugyanis ez lesz az első napja. 

Az első órát Curt Connors tartja a laborban.

- Jólvan emberek, most elmondom kik lesznek a laborpartnerek! Ha valakinek problémája van vele, az nem érdekel! L. Baumgartner és A. Dillon, H. Osborn és G. Stacy, L. Walters és C. Cole, F. Hardy és K. Pryde, P. Parker és M. Watson.

Peter elfoglalja a helyét, majd pár másodperc múlva egy fiatal lány szólítja meg:

- Idenézz Tigris, - Peter felnéz a lányra - megütötted a jackpotot! - mindketten elmosolyodnak - Mary Jane Watson - mutatkozik be a lány, kezét nyújtva.

- Peter Parker - kezet ráznak, majd Watson leül Peter mellé.

Connors megtartja az óráját. 

Ugrunk pár órát. Peter és Harry visszamennek a Pókbarlangba. Peter felveszi a ruháját és elindul bűnt üldözni. Harry beül a monitorok elé.

- Itt a bázis, Pókember hallasz?

- Ezt nem kell minden alkalommal eljátszani.

- Tudom, de vicces. Na kezdjünk bele a munkába!

- Látsz valami érdekeset?

- Ami azt illeti, igen. Van egy rablás a Front Street és a Maiden Lane sarkán. Az nem a Horizon Labs?

- De az. Elindultam, tudsz valamit az elkövetőkről?

- Adj egy percet! Rákapcsolok a térfigyelő kamerákra és a Horizon biztonsági rendszerére és talán akkor találok valamit. - a monitoron megjelenik a labor biztonsági felvétele amin sárga ruhás, felfegyverzett emberek pakolják ki a létesítményt. - Ahogy látom AIM-esek, fegyverekkel. 3-an vannak a bejáratnál, 4-en az épületben. Mit akar az AIM a Horizontól?

- Mindjárt megtudjuk!  - Pókember leugrik az egyik villanyoszlop tetejéré és a hálóival elveszi a támadók fegyvereit. - Bocsi srácok, de biztos vagyok, hogy erre nincsen engedélyetek. - A halószövő leugrik, majd kiüti a katonákat és behálózva fellógatja őket két épület közé, majd felmegy a labor tetejére.

- Hol van a másik 4?

- Egy a 2.-on, egy a 8. emeleten a folyósón és az utolsó kettő az egyik magánlaborban, szintén a 8.-on.

Pókember felmegy a lépcsőn a 2.-ra, kiüti az ott álló AIM-est, majd felveszi és beszállnak a liftbe.

A 8.-on megáll a lift, a padlóján ott fekszik az ügynök. A folyosó járőröző katona odamegy, hogy megnézze mi van van vele, de mikor belépne a liftbe a hálószövő a plafonon lógva gyomron rúgja, elveszi a fegyverét, majd behálózza és föltapasztja a falra a másikkal együtt.

Egyszercsak felbukkan a másik két AIM ügynök és tüzet nyitnak Pókemberre, majd az egyikőjük elmenekül egy ládával. A falmászó könnyedén elintézi az ügynököt, majd a  másik nyomába ered.

Az utolsó ügynök elmenekül, Pókember üldözi egy ideig, de végül elveszti. Az egyik sikátorban ismét feltünik a fekete kapucnis férfi aki képeket készít Pókemberről. Hálóhintázás közben újra beszélgetni kezd Harryvel.

- Látsz még valamit? Sokkoló és Keselyű nem akar kirabolni egy bankot?

- Ahogy látom, jelenleg nincs semmi. - pittyen egyet Harry telefonja - Egy pillanat, Gwen írt, ma együtt vacsizunk. Tudsz jó éttermet?

- A Broadwayen van egy jó pizzéria. 

- Ha-Ha, komolyan kérdezem.

- Tényleg jó ott a pizza.

- Inkább neked kellene odamenni a kis vörössel.

- Mary Janere gondolsz?

- Nem tudom mi a neve, de látszott rajta, hogy bejössz neki. Ha elhívnád bizto... .- megcsörren Peter telefonja.

- Jameson hív, később még beszélünk Harry. - Peter leszáll az egyik épület tűzlépcsőjére, leveszi a maszkját és felveszi a telefont.

-PARKER!! Remélem vannak képeid a Pókember és Rínó tegap esti ámokfutásárol vagy a Horizon Labsben történt rablásról, mert ha nincsenek akkor esküszöm KI FOGLAK RÚGNI KÖLYÖK!!!

- Mindkét esetről vannak fotóim, uram.

- Akkor miért nem látom őket sehol se?

- Még nem vitte....

- HOGY HOGY MÉG NEM HOZTAD BE ŐKET?! Kapsz fél órát! Ha 18:00-ra nem lesznek a képek az asztalomon akkor ne számíts arra, hogy a jövőben még vevő leszek a munkádra! - Jameson lecsapja a telefont.

Peter visszamegy a Pókbarlangba a képekért, majd elindul velük a Hírharsonába. Útközben felkap egy táskát egy vízköpőről, majd bemászik a Bugle épületének az egyik nyitott ablakán. Kiveszi a táskából a ruhákat, átöltözik, majd bemegy Jameson irodájában ahol épp Jonah es Roberston beszélgetnek. 

- Meghoztam a képeket Mr Jameson! - Peter kiteriti az asztalra az összes képet amit a pókdrón készített.

- Szép munka kölyök. Ez az egy kifejezetten tetszik - rámutat az egyik képre amin Pókember épp az ATM-et helyéről kitépő Rínóhoz beszél - Már látom is magam előtt. "A Pókember és a Rínó kifosztanak egy bankot, majd ámokfutásba kezdenek a Times Squaren", tökéletes cím. - Jameson kissé elmereng a sztoriban, majd feleszmél - Te mit keresel még itt?

- A fizetésemre várok, uram.

- Persze, a fizetség. Robertson! Írj a kölyöknek egy csekket 200 dollárról!

- 200? A Bulletinnél kétszer annyit megadnának ezekért!

- Akkor legyen 400, nem érdekel, de ha legközelebb is késel a fotókkal akkor mehetsz amerre látsz! 

Peter elveszi a csekket, majd továbbál. Visszamegy a Pókbarlangba és Harryvel folytatják a munkát az új Pókruhán. Közben May egyszer felhívja Petert és megkéri, hogy másnap délután segítsen néhány dobozzal a FEAST centerben.

A TV-ben épp a Hírharsona adása megy:

- Üdvözlet itt J Jonah Jameson. Mai adásunkat kezdjük a bűnözéssel. Elloptak egy több mint 10 millió dollárt érő gyémántot, A rendőrség a "Fekete Macska" kódnevet adta a tolvajnak mivel az eset kísértetiesen hasonlít egy a 90-es években történt esetre amiben a "Macska" néven ismert tolvaj ellopta ugyanezt a gyémántot. A kő pár hónapja került vissza a múzeumhoz mikoris egy raktárban megtalálták több százmilliókat érő műkincsek mellett. Most lássuk a felvételt.

Levetítik a videót amin Fekete Macska betör a múzeumba, majd Jameson folytatja a mondandóját.

- Szörnyű igaz? És most folytassuk valami mégrosszabbal! Tegnap Pókember és Rínó kiraboltak egy bankot a....

Peter nem akarja tovább hallgatni ezért elmegy onnan.

 

Ugyanekkor a város másik végén, a kapucnis férfi egy épület tetején vár és figyeli az utca túloldalán lévő sikátorban drogot áruló dílereket.

 

Pókember épp egy vízköpőről lelogó hálóhintában pizzát eszik mikor meghallja a egyik közeli ékszerüzlet riasztóját. Azonnal a helyszínre siet és meglátja ahogy a Fekete Macska elhagyha az üzletet egy telepakolt táskával, a tetőablakon át. A falmászó rálő egy hálót amitől a betörő keze odaragad a falhoz.

- Nocsak, nocsak, kit látok itt? Csak nem a Fekete Macska? Mi van a táskában? Gyémántok? Nyakláncok?

A tolvaj elvágja a hálót a karmaival, majd elveszi a hálószövőtől a táskát és pofánvagja vele. 

- Jobb lenne, ha a saját súlycsoportodban maradnál Pókica!

- Kapsz egy utolsó esélyt Cicus! Ha visszaadod amit elloptál akkor szólok néhány szót az érdekedben.

- Még meggondolom, de addig is fog ezt meg nekem!

Fekete Macska a kezébe dob egy füstgránátot és elmenekül, de Pókember háztömbökön át üldözi. Ugrás közben sikerül behálóznia Fekete Macsaka lábát így a tolvaj megbotlik. Pókember odamegy hozzá és megküzd vele. A hálószövő egy pillanatra nem figyel, amit Fekete Macska kihasznál. Elgáncsolja ellenfelét, majd elveszi a hálóvetőjét.

 - Nocsak mi ez itt?

- Add azt vissza!

Fekete Macska megnyom egy gombot a hálóvetőn és a falhoz tapasztja a Pókembert. Feltűri a maszkját és megcsókolja.

- Ez meg mi volt?

- Csak kipróbáltam valamit. Kíváncsi típus vagyok.

Szájbalövi a hálószövőt.

- Mi van Póki? Elvitte a cica a nyelved? Bocsi, de ezt el kellett sütnöm.

A tolvaj elmenekül, a falmaszó pedig megpróbálja elérni a hálóoldófolyadékot, az övéről.

 

A dílerek épp pakolnak mikor a semmiből felbukkan egy fekete folt és elragadja az egyikőjüket. A többiek előveszik a fegyvereiket, majd hirtelen a földre zuhan a dílér egy vasrúddal a szívében. A többi bűnöző elkezd az égre lövöldözni, mire a fekete folt egyesével végez velük.

Egyikőjük elmenekül, de a folt követi. Megragadja a dílert, majd a nyakánál fogva belevágja a fejet egy beton falba. Mikor megfordul láthatóvá válik a fehér póklogó a mellkasán.

 

Másnap, Peter és Harry találkoznak az egyetemre menet. Harry mesél Peternek a randijáról, Peter pedig mesél neki arról, hogy mi történt Fekete Macskával.

- Amúgy utánanéztem a tegnapi rablásnak. - Harry előveszi a tabletjét. - A láda amit el akartak lopni egy bizonyos Dr Otto Octavius tulajdona. 

- Octavius?

- Ismered?

- Személyesen nem, de hallottam már róla. Szuperfejlett protézisek létrehozásán dolgozik. 

- Így igaz. Betörtem a labor rendszerebe, de nincs feljegyzés arról, hogy mi lehet a ládában mivel Octavius minden projektje titkos és saját kódja van így nem tudjuk mi van a ládákban.

-  Tudtommal az Oscorpnál is dolgozott, ott nincsenek feljegyzések a munkáiról? Lehet, hogy ott is dolgozott a projekten és ugyanazt a kódot használta.

- Gondoltam erre én is. Betörtem az Oscorp rendszerébe, de nincs semmi. Ott más kódolást használt.

- Biztos leírta valahova, hogy melyik projektjének mi a kódja.

- Délután, majd utánanézek ennek is.

 

Az egyetemen Peter és Harry összebarátkoznak Mary Janenel, Gwennel, Feliciaval és Kittyvel. Miután Peter végez az óráival, részt vesz Michael Morbius előadásán aki a denevéreket kutatja, hogy gyógymódot találjon az emberek betegségeire. Peter és Harry az egyetem után meglátogatják Dr Otto Octaviust a Horizon Labsben, hogy megtudják pontosan mit loptak el tőle. A biztonságiak nem engedik be őket. Mikor elmennének, hogy táljanak más utat, összefutnak Gwen Stacyvel aki Octavius mellett gyakornoloskodik és beviszi őket az épületbe.

Peter, Harry és Gwen elbeszélgetnek Ottoval és megpróbálják megtudni, hogy mi volt a ládában, de Octavius nem ad választ. Peter megelégeli a várakozást, ellopja Otto füzetét és elhelyez egy poloskát az irodájában. A TV-ben a Hírharsona adása megy.

- Üdvözlet, itt J Jonah Jameson. Kezdjük adásunkat egy sokkoló hírrel. Biztonsági kamerák felvételei bizonyítják, hogy Pókember brutálisan meggyilkolt egy embert. Figyelem! Sokkoló felvételek következnek!

Levetítik a biztonsági kamera felvételét amin a fekete ruhás Pókember megöl egy drogdílert.

- Hihetetlen, hogy az ámokfutó Pókember ilyet tett. Nem volt neki elég a pénz, már bűnözőket is ölt. A Bosszúállók szóvivője, Maria Hill reagált a videóra és kijelentette, hogy az eset tisztázásáig felfüggesztik a hálószövő tagságát így már nem számít Bosszúállónak. A tettével egy szintre került az olyan bűnözőkkel, mint a Megtorló és a Szellemlovas így a rendőrség elfogató parancsot tűzött ki a falmászó veszedelem fejére. Az esetről bővebben fogunk beszélni esti adásunkban és egy meglepetésvendég is tiszteletét fogja tenni, hogy elbeszélgessünk a témáról. Tartsanak velünk.....

Peter elviharzik, felhívja Sam Wilsont, hogy átbeszéljék a dolgokat, de a Kapitány nem tud jó hírekkel szolgálni, viszont segít kicsit egy másik ügyben. Harry utána megy.

- Kivel beszéltél?

- Amerika Kapitánnyal. Kutakodott kicsit az AIM-es ügyben és talált valamit. - Peter  és Harry elindulnak a bázisba.

- Mondott valamit a fekete ruhás Pókról? 

- Előbb a másik két ügyünkkel kellene foglalkoznunk. Sam kiderítette, hogy az AIM-et felbérelték, hogy lopják el a láda tartalmát. Állítólag 200 milliót fizettek nekik érte.

- 200-at? Mi lehet abban a ládában?

- Remélem mindjárt megtudjuk! - Peter kinyitja a noteszt és belelapozz, de csak kriksz-krakszokat talál benne - Na ne már!

- Mik ezek?

- Bizonyára titkosírás. Ki használ titkosírást a saját noteszébe?

- Egy paranoiás zseni aki fél tőle, hogy valaki csak beséál és elveszi?

- Oké ez jogos. - megcsörren Peter telefonja - Jameson az. Biztos képeket akar a fekete ruhás Pókemberől.

Peter felveszi a telefont, beszél Jonahval, majd leteszi a telefont. Már a barlanggoz értek, Peter felveszi a ruhát.

- Keress ki mindent akit találsz egy "Macska" nevezetü tolvajról és a Fekete Macskáról! Én addig elbeszélgetek a forrásommal.

Pókember elhagyja a barlangot és a közeli rendőrörs felé veszi az irányt. Bemászik egy ablakon az egyik irodába és egy cetlit, hagy a monitoron.

Pár másodperc múlva a tetőn Stacy kapitány találkozik Pókemberrel. 

- Ingyen pizza a tetőn? Komolyam? Más szöveg nem jutott eszemdbe?

- Éhes voltam és ez volt a fejembe.

- Tudsz róla, hogy le kellene tartóztassalak!

- De nem fog.

- Ezt miből gondolod?

- Előszöris azért, mert ha akarná már megtette volna.

- És mi a másik indok?

- Az, hogy tudja, hogy nem én tettem. Én nem ölök. És van alibim!

- Igen?

- Úgy bizony! Épp a Fekete Macskával harcoltam a város másik végén.

- Fekete Macskával? Szóval találkozott vele?

- Ami azt illeti igen. Összefutottam vele miután kirabolt egy ékszerüzletet.

- Gondolom nem kapta el.

- Nem, de ezeket visszaszereztem - odadob egy táskát a kapitánynak - Ezeket elhagyta menekülés közben. A jelentésbe írja azt, hogy maga találta.

- Miért adod oda?

- Reméltem, hogy cserébe megkapom "a Macska" aktát.

- Miért kell az neked?

- Én is nyomozok az ügyben.

- Inkább az imposztorral kellene foglalkoznod! De megteszem amit tudok.

- Ennek örülök és nem féljen, dolgozom azon is. - Megcsörren a telefonja. - Most mennem kell! By-bye!

Pókember hálóhintázik, felveszi a telefont elbeszélget Mayjel és elmegy segíteni a FEAST centerbe.

Peter dobozokat pakolgat, közben megbeszéli a nénikéjével, hogy milyen az egyetem. May próbálja rávenni Petert, hogy randizzon az egyik barátnője unokahúgával aki nemrég jött a városba, de Peter folyamatosan kibúvot keres. Miután végzett találkozik Martin Livel, kezet ráznak, majd Peter elmegy.

Mivel nincs semmi hír, se a Fekete Macskáról, se az imposztorról, se az AIM-ről, elmegy a Times Squarre, kiül az egyik háztetőre és eszik egy pizzát.

A nagyképernyőn bejelentkezik J Jonah Jameson aki Norman Osbornnal beszélget Pókemberről. Norman kifejti, hogy bizonyára azért vette fel újra a fekete jelmezt, mert visszatért a gyilkoláshoz. Ugyanis legutóbb akkor hordta a fekete ruhát mikor megölte Michelle Jonest. Kijelenti, hogy a HAMMER már dolgozik az ügyön és le fogják tartóztatni a gyilkost.

Peter megrémül és elönti a düh. Megfordul és beszélni kezd.

- Mióta vársz itt? - lassan hátrafordul

- Úgy tíz perce - válaszol neki Daisy aki végig a háta mögött állt - Remélem tudod, hogy miért vagyok itt.

- Hogy letartóztass?

- Hogy ajánlatot tegyek. Norman hajlandó amnesztiát adni, ha aláírod az egyezményt, felfeded magad a világ előtt és csatlakozol a HAMMER-höz. 

- Nem fogom megtenni! A videóban szereplő ember csak egy imposztor. Ezt te is tudod.

- Tudom, de ezt át kell gondold! Akár te szereplesz a videón akár nem, Osborn vadászni fog rád. Alá kell írd, a biztonságod érdekében.

- A biztonságom érdekében? Ha megteszem amit kérsz akkor minden bűnöző tudni fogja, hogy ki vagyok. Ráadásul ha hűséget fogadok Osbornnak az minden csak nem biztonságos. Ő egy gyilkos aki pár hónapja még börtönben volt, most pedig a világ egyik legnagyonb hatalommal bíró embere.

- Fontold meg Peter!

- Megfontoltam és a válaszom ugyanaz! Nem fogok csatlakozni! 

- Ez esetben, sajnálom.

Quake rátámad Pókemberre aki kikerüli a rezgéshullámait, de mikor közelharcra kerül a sor, Daisy simán elveri. A hálószövő végül egy lepattanó hálóval el tudja terelni ellenfele figyelmét annyi időre, hogy megszökhessen.

Peter bemegy a Pókbarlangba.

- Mond hogy van valami bizonyítékunk és meg tudjuk cáfolni Normant!

- Sajnálom, de eddig semmi. Viszont van egy új nyom a másik üggyel kapcsolatban.

- Melyik ügyben. Az AIM-esben vagy a Fekete Macskásban?

- Ami azt illeti mindkettőben. Megfejtettem, Octavius titkosirását és rájöttem, hogy ami a ládában volt az egy biomechanikus, külső váz amivel akárki képes lehet újra lábraállni. Eredetileg egy barátjánal tervezte aki egy autóbalesetben lebénult, de az illető életét vesztette az egyik műtétje alatt így Otto nem foglalkozott többet a projekttel. A szerkezet rácsatlakozik az alany testére és elméletben helyettesíti az ember teljes gerincoszlopát.

- És az hogyan kapcsolódik a Fekete Macskához?

- Úgy egy hete, Fekete Macska betört Silvio Manfredi otthonába, hogy ellopjon egy festményt, de nem járt sikerrel. Meggyűlt a baja Manfredi embereivel és eltörte Silvio gerincét. Betörtem a kórház rendszerébe és a leleteit elnézve, biztos nem áll többet lábra.

- Kitalálom. Ellopatta az AIM-mel a vázat, hogy újra tudjon járni?

- Valahogy úgy.

- Akkor tudjuk, hogy hol keressük. - Peter felveszi a maszkot.

- Te meg mit akarsz csinálni?

- Elmegyek Manfredihez és visszaveszem tőle amit ellopatott!

- Haver, állj le! A városban jelenleg mindenki vadászik rád! Nem mellesleg az utóbbi néhány hónapban eléggé túlhajtottad magad. Inkáb pihenned kellene.

- Majd pihenek, ha rács mögött lesznek. 

Kiviharzik a tetőablakon és elindul a kórházba mikor Harry bejelentkezik az adóvevőn.

- Peter!

- Ne most Harry!

- De ezt most kell! Az egyik térfigyelőkamera megtalálta a másolót!

- Hol van?

- Úgy húsz háztömbnyire északnyugatnak. Épp Kalapácsfej embereivel harcol. 

- Fél perc és ott vagyok!

Pókember olyan gyorsan suhan át az épületek között, mint még soha mig oda nem ér és rá nem talál Kalapácsfej fejetlen embereire akik holtan hevernek a földön. Egyszercsak megragadja valami hátulról és a falhoz vágja. Peter elcsodálkozik, hisz nem jelzett a pókösztöne.

- Ki a fene vagy és miért viseled a régi ruhámat?

- A rémálmod vagyok Peter! A sötét oldald megtestesülése. A félelmeid valóra váltója.

- Ez rohadt sablonos duma! Melyik Zs-kategóriás filmből loptad?

Pókember rátámad, de az ellenfele minden ütését kivédi, majd a földbetiporja a hálószövőt és elhagyja a helyszínt. 

Peter nagynehezen hazavánszorog, majd lefekszik pihenni.

 

Elérkezik a következő nap.

Amíg Peter épp Connors óráit próbálja átvészelni addig a FEAST centerben krízis helyzet alakul ki.

Az imposztor ámokfutást rendez az épületben, megöl több hajlektalant és ott dolgozót. Megpróbálja megölni Mayt, de Martin Li ellöki és súlyosan megsérül. Mikor kiérnek a rendőrök eltűnik a helyszínről.

Mikor Peter megkapja a nénikéje üzeneteit, ellógja az utolsó óráját és elmegy a FEAST centerbe, hogy segítsen. Átnézi, hogy nincs-e semmi nyom a helyszínen, de nem talál semmit. Mayt beviteti a kórházba, majd csinál néhány képet és elviszi őket a Hírharsonába. Megpróbálja meggyőzni Jamesont, hogy ez nem Pókember, de ő rá se hederít a fiúra. Kap egy hívást Stacy kapitánytól így azonnal elindul.

A rendőrörs tetején találkoznak.

- Te voltál a FEAST centerben?

- Nem, de épp onnan jövök. Átnéztem a helyszínt és az imposztor nem hagyott nyomot maga után. 

- Nincs olyan, hogy valaki ne hagyna nyomot. Egy ujjlenyomat, egy DNS minta vagy egy papírcetli is nyomra vezethet.

- Egyikből sem találtam a helyszínen. Így nem tudok nyomozni utána.

- Mindig lehet nyomozni. Vannak felvételek az esetről, azokon biztos lesz valami. 

- Majd átnézem őket, de gondolom nem emiatt hívott. Megszerezte az aktákat?

- Meg. - előveszi az aktákat a táskájából - De nem ezzel kellene foglalkoznod!

Peter otthagyja Stacy kapitányt, visszamegy a barlangba és Harryvel átnézik az aktát. Rájönnek, hogy a Macska egy bizonyos Walter Hardy volt, de ezt sose tudták bizonyítani. Walter egy éve hunyt el, de van egy lánya aki pontosan beleillik Fekete Macska személyleírásába. Felicia Hardy. Egyértelművé válik számukra, hogy ő az.

A műkincseket pont ugyanolyan sorrendben lopta el ahogy annó az apja is tette. Így elég valószínű, hogy újra megpróbálja elcsenni a festményt. Ezután átnézik a kamerák felvételeit és rájönnek, hogy az imposztor egy az egyben lemásolta Peter harcmodorát.

Pókember elmegy a Manfredi rezidenciára, hogy figyelmeztesse őket, de mikor odaér lövéseket hall. Beugrik az ablakon Silvio emberei pedig egyből lőni kezdenek rá ezért elbújik a kanapé mögé csakhogy nem vette észre, hogy Fekete Macska is ott bujkál. 

- Mit műveltél?

- Nyugi, nem halt meg senki!

- Miféle válasz ez?!

Pókember és Fekete Macska együttes erővel megküzdenek Manfredi embereivel, majd szembetalálkoznak Silvioval aki Silvermaneként hivatkozik magára és felszerelte a külső vázat néhány különleges fegyverrel. Végül sikerül elintézniük Silvermanet, de mikor Pókember megfordul, hogy beszéljen Feliciaval, a lány már nincs ott és eltűnt a festmény is.

A falmászó utána iramodik, megpróbálja megtalálni, de semmit se talál. Pár másodperc múlva Harry bejelentkezik.

- Peter, újra feltűnt a másoló!

- Hol? - Petert fél pillanattal a kérdése feltétele után hátbarúgja valaki.

- Mögötted. - szól hozzá az imposztor.

Pókember és a másoló megküzdenek egymással. A falmászó ezúttal mindent belead, de még így se elég erős, ellenfele eltöri a háloszövő karját és addig üti amíg el nem ájul.

Peter egy régi épületben tér magához, maszk nélkül, egy oszlophoz láncolva. 

- Á, felébredtél.

- Hol vagyok?

- A véged legelején.

- Miről beszélsz?

- Hónapokig követtelek, megfigyeltem és anyagot gyűjtöttem - rámutat a falra ami tele van Peterről és Pókemberről készült fotókkal - tanulmányoztam a mozgásodat, a viselkedésetet és az éltedet is. Tudok rólad mindent.

- Miért csinálod ezt?

- Miért? Azért mert tönkretetted az életemet! - az arcáról lejön a maszk, alatta Eddie Brockkal.

- Brock? 

- Már Venom vagyunk. - Brock itt elkezd átalakulni Pókember imposztorból négy méter magas szörnyé - Jameson miattad rúgott ki. A feleségem elhagyott és csakhogy legyen egy kis hab az életem szarízű tortáján, jött a rák! Egyedül azért vagyok életben, mert a szimbióta segít nekem. Csak azért élek, mert megérezte a bosszúvágyamat és összekapcsolódott velem, mert ő is ugyanazt akarja amit én. Megsemmisíteni téged! Nem csak megölni. Lerombolni a hírneved, megfélemlíteni, megtörni testileg és lelkileg is. Végül el foglak pusztítani mindenki szeme láttára. És ezt velük fogom kezdeni.

Venom előrángatja a megláncolt Mayt, Harryt, Gwent, Mary Janet és Feliciat. Peter erőlködik, hogy elszakítsa a láncokat, de nem elég erős hozzá. Venom letör egy vasrudat, majd felemeli Mary Janet a nyakánál fogva. A lány könyörög Peternek, hogy segítsen, de Venom átszúrja a mellkasát, majd egyszerűen a földre dobja a testét. Ezt megismétli Feliciaval, Gwennel, Harryvel és legvégül Mayjel is.

- Most már pontosan tudod milyen érzés. Vagyis tudni fogod. Még kell egy kis idő, hogy a fájdalom teljesen átjárja az elméd. Utána elkezded elveszteni önmagad, míg csak a fájdalom marad és a kín amiért nem tudtad megmenteni őket.

Peter dühében széttöri a láncokat, majd bemos egy hatalmasat Brocknak. Felugrik a vállára, a láncot a nyaka köre tekeri és addig húzza amíg ellenfele ki nem leheli a lelkét. Összeesik, de mikor magához tér ugyanúgy az oszlophoz van láncolva, nincsenek körülötte holttestek, Brock pedig él.

- Mi? Mi a fene történt? - Venom mosolygoni kezd - Ezt te tetted!

- Igen, mi voltunk. Képesek vagyunk irányítani azoknak az álmait akikre rákapcsolódunk. Eredetileg az adrenalin növelésére használtuk, de kellő tanulás után, képesek lettünk irányítani. El sem hinnéd, hány emberen kellett gyakorolnunk, hogy tökéletesítsük.

- A bűnözők akiket megöltél, csak azért tetted, hogy gyakorolj?

- És azért, mert élveztük. Meg persze, hogy leromboljuk a hírnevedet. Elvégre nem hagyhatjuk, hogy mártírként halj meg.

- Őrült vagy!

- Épp ellenkezőleg, most először látok tisztán. Tudod, az a legjobb ebben a képességben, hogy újra és újra megnézheted a halálukat, nem tudva, hogy melyik az igazi. Lehet, hogy a második lesz, lehet, hogy a tizedik vagy a huszadik, de te csak akkor fogod megtudni mikor már késő lesz. Mi pedig addig fogjuk ezt csinálni amíg meg nem törsz. Vajon meddig fog tartani?

Venom újra rákapcsolódik Peterre akinek befeketedik a szeme. Újra és újra megnézeti vele ahogy megöl mindenkit aki akárcsak egy kicsit is fontos számára. Pár perc múlva lekapcsolódik róla.

- Kilencvennégy? Több lett, mint vártam. Örülni fogsz mikor elmondom, hogy egyikőjük se halt meg igazából. Őket meghagytam, hogy első sorból nézhessék a kivégzésedet. Most mennünk kell. Egy egész város szeretné látni a halálodat.

Az ablakon ekkor bevilágít egy helikopter reflektora.

- Pókember, tudjuk, hogy bent van! Jöjjön ki feltartott kézzel és adja meg magát különben tüzet nyitunk!

Venom otthagyja Petert mikor helikopter lőni kezd az épületre amíg az össze nem omlik. Peter kimászik a romok közül, felveszi a maszkját és menekülni kezd, de Vashazafi leszáll elé és megállítja.

- Peter.

- Osborn.

- Állj le! Ezt nem fogod túlélni, hagyd, hogy segítsek.

- Nem kell a segítséged.

- Ha megmozdulsz, a helikopterek szitává fognak lőni. Csak velem tudsz innen élve távozni. Csatlakozz hozzánk, tisztára mossuk a neved és megtudhatod az igazat a szüleidről.

- Miről beszélsz?

- A HAMMER-nek megvannak a SHIELD titkosítatlan aktái. Ha aláírod az egyezményt, hagyom, hogy átolvasd őket. Megtudhatod, hogy kik voltak a szüleid és, hogy mi lett velük. Tudom, hogy évek óta utánuk nyomozol. Ezért voltál aznap a laborban. Ezért csípett meg a pók.

Pókember egyensen Osborn elé áll.

- Sosem fogok segíteni neked! 

A hálószövő kigáncsolja Normant és pajzsként használja a helikopterek fegyverei ellen, bedobja az épület tetőablakán, de Osborn magával rántja. A földszintre érve a falmászó készül újra rátámadni Normanre.

- Peter, ez az utolsó esélyed, ha megpróbálod, azt nem éled túl.

- Már nem érdekel, csak szét akarom ütni a képed!

Pókember és Vashazafi megküzdenek egymással. Peter mindent belead, de fáradt és a karja eltört így esélye sincs Osborn ellen. Pókember a földre kerül.

- Ha megpróbálkozol felállni, megöllek!

- Nem fogsz. Harry segített a ruha tervezésében és csinált neked egy ajándékot!

Megnyom egy gombot az övén és aktivál egy EMP-t ami kisüti Osborn páncélját. Amíg Norman a páncélja foglya, Peter elmenekül.

A Pókbázison Harry az új ruhán dolgozik mikor betoppan a félholtra vert Peter, összeesik és elájul. Harry azonnal elrohan az elsősegély dobozért, de kevés a felszerelésü ezért felhívja Claire Templet, hogy segítsen.

 

Brock egy háztetőn állva néz le a városra miközben a szimbiótával beszélget. 

- A Pók túlélte. Véghez kell vinnünk a bosszúnkat mielőtt felépül.

- Majd befejezzük, ha megtaláljuk.

- Talán, ha keresnénk akkor tudnánk hol van.

- Meghúzodott, nem fog előbukkani csak akkor, ha készen áll a harcra. Viszont addig nekünk is meg kell húznunk magunkat. Bármikor hívhatja a Bosszúállókat és ők együtt túl erősek. Addig is táplálkoznunk kell. Mit szeretnél enni? Pár saroknyira innen van egy mexikói étterem.

- Jó, te ehetsz egy tacót, én pedig egy szakácsot.

- Én arra gondoltam, hogy mindketten ehetnénk tacót, de ha te nem akarod akkor egyél amit akarsz.

 

Claire megérkezik a bázisra és megprobál segíteni Peterön, de súlyosak a sebei így kevés az esély rá, hogy túléli.

Peter mindeközben egy üres világban kóvályog és keresi a kiutat, mikor meglátja a gyerekkori házukat. Közelebb megy és észreveszi, hogy Ben Parker a hásó kertben öntözi a növényeket. Nem érti, hogy hol van, hogy miért van ott vagy, hogy Ben mit keres ott. Elbeszélget vele és tanácsot kér Venommal kapcsolatban.

- Venom csak meg akar büntetni. Brock a félrement életéért, a szimbióta pedig úgy hiszi így tud visszaszerezni.

- Jogosan büntet. Brock élete miattam ment félre. Miattam lett belőle szörny. Ha felfedtem volna magam akkor nem történt volna ez. Talán Jamesonnak igaza van és nem titkolhatom a kilétem.

- Jogod van eltitkolni, hogy ki vagy. Egyedül ez akadályozza meg az ellenségeidet abban, hogy bántsák a családod. Eddie csak téged okol, mert kell neki egy bűnbak. A szimbióta pedig felerősítette a gyűlöletét. Nem vagy hibás amiért ezt elkezdte. Viszont az leszel, ha nem állítod meg. Ugyanis a nagy erő, nagy felelősséggel jár. Ha nem cselekszel, ugyanannyira hibás vagy, mint Venom. Szóval kelj fel és győzd le mielőtt olyat csinál amit nem tudsz helyrehozni.

 

Peter és Ben beszélgetnek még pár percig, majd Peter elkezd készülődni.

- Köszönöm, Ben bácsi. De tudom, hogy ez nem te vagy. Ugye?

- Nem. Csak az elméd kivetülése vagyok. Valakinek rá kellett vezetni arra, hogy az igazságra  és ehez ez volt a tökéletes alak. Na kelj fel és kapd el őt, Pókember.

Peter felveszi a maszkját és elhagyja az elméje börtönét.

 

Claire és Harry Peter állapotáról beszélgetnek.

- Én megtettem mindent amit tudtam, de gyorsabban gyógyul, mint bárki akit eddig láttam. Maximum egy óra és a csontjai teljesen beforrnak. 

Claire elmegy. Peter felébred, lemászik az asztalról, majd elindul a ruhaállvány felé és leveszi a régi piros-kék ruháját. 

- Peter mit csinálsz? Most keltél csak fel!

- Hívd fel Shurit, Harleyt, Fitzsimmonst, Reedet és Johny Stormot! Fél óra múlva jövök. Utána szükség lesz rájuk! Befejezzük a ruhát.

- Hogy mi? 

- Csak bízz bennem és hívd fel őket!

 

Pókember elmegy Felcia Hardy lakására és bemászik az ablakon. 

- Szia, Felicia.

- Mit keresel itt? - kérdi a lány miközben a karmait a hálószövő nyakához szegezi.

- Nem azért jöttem, hogy visszavegyem a szajrét. - körülnéz a szegényesen berendezett szobába - De érdekelne, ha elmondanád, hogy mit csináltál vele, mert az biztos, hogy nem bútorokra költötted.

- Ne érdekeljen, de ha nem amiatt jöttél akkor, mit akarsz?

- Egy fekete ruhás imposztor járja az utcákat és Venomnak hívja magát. Segítened kellene elkapni.

- A ruhája jobb, mint a tiéd. Tudod, ha belevinnél egy kis feketét akkor jobban nézne ki.

- Komolyan vennéd kicsit?

- Oké, de miért segítenék?

- Mert te sem akarod, hogy egy őrült, mészárlásba kezdjen az utcákon. Átnéztem az ügyeidet. Soha sem öltél meg egy embert se és nem azért, mert nem kellett, hanem mert vannak elveid.

- És miért akarod, hogy segítsek? Miért nem hívod az egyik Bosszúálló haverodat?

- Mert ismer engem és tudja, hogy pontosan azt tenném, de semmiképp se kérném a segítségedet. Túl kell járnom az eszén és az csak így sikerülhet.

- Szóval én lennék az utolsó utáni opciód? Ez kicsit sértő.

- Ne vedd magadra. Ha úgy döntesz, hogy segítesz, legyél ezen a helyen pontban éjfélkor. - Pókember odaad neki egy kártyát - Remélem jól döntessz.

- Miért bízzák benned? Honnan tudjam, hogy nem akarsz csapdába csalni?

- Nem kell bízz bennem. Én se bízok benned, de közös a célunk. Dönts jól! - miután kimondja az utolsó szavait, kiugrik az ablakon.

 

Quake Los Angelesben egy HAMMER osztaggal ment ki embereket egy égő épületből. A tüzet egy embertelen, Dante Pertuz gyújtotta aki nem bírta uralni a képességeit. Miután kimentették a civileket Daisy elbeszélget Dantéval és megnyugtatja. Rárakja az erőblokkoló bilincset, kiviszi az épületből és eloltja a tüzet. Dantét elviszi a HAMMER. Daisy a civileket akarja megnyugtatni mikor Peter felhívja.

- Mit akarsz Peter?

- Beszélnünk kell! 

- Feladod magad?

- Nem, de ha segítesz akkor holnap reggelre már bilincsben lesz az imposztor.

- Pontosan hogyan segítsek?

- Azt, majd itt elmagyarázom. Elküldöm a címet, legyél ott pontban éjfélkor!

- New Yorkban? Nem érek oda addigra, inkább küldök egy csapatot.

- Ne! Rád van szükség. Ha quinjettel jössz akkor ideérsz.

- Szóval nem elég, hogy egy szökevénynek segítek, lopjak is el egy több millió dollárt érő gépet? 

- Tudom, jövök neked eggyel, de most mennem kell elintézni pár dolgot. Sok sikert a repülő lopáshoz!

Peter leteszi a telefont és folytatja a munkát a ruhán Reeddel, Johnyval, Shurival, Harleyval, Fitzszel, Simmonsszal és Harryvel. Amint végeznek Harry nekilát a fegyverek megépitésének, Peter addig hozzáad valamit a ruha tervéhez, majd elkezdi megépíttetni a gépekkel amíg előkészíti a tervét.

 

Peter és Harry fél órával később találkozik Harryvel a bázison és odaad neki egy nagy fém aktatáskát.

- Tudom, hogy nem kellene ilyet kérnem tőled, nem válik be egyik terv se, akkor segítened kell.

- Mi van a táskában?

- A "C" terv.

- Mi van az "A" és a "B" tervvel?

- Azok nem biztos, hogy beválnak. Ez viszont 100%, hogy működni fog, de csak akkor használd, ha az előző kettő bebukott!

- Peter, mi a "C" terv?

- Ha elmondom, nem fogod használni. De jó ha tudod, ha nem válik be vagy rosszul működik, nem biztos, hogy túlélem.

- Ez nem hangzik jól!

- Nem is az, de meg kell ígérd, hogy amint jelzek, te fel fogod használni! Lehet, hogy ez az egyetlen esélyünk.

- Ígérem, hogy mindent megteszek, hogy elkapjuk. 

 

Pontban este 11-kor Peter felveszi az új ruháját, majd elindul, hogy végrehajtsa a tervét. Végig hálóhintázik a városon, út közben a falhoz tapaszt néhány bűnözőt, majd megy tovább. Venom észreveszi, hogy Pókember elődugta a fejét és már nem rejtőzködik. Elindul, hogy levadássza a hálószövőt. Beéri a falmászót és megküzdenek a levegőben, nekivágják egymást épületeknek, a földre dobják a másikat mígnem elérnek a még javítás alatt álló Washington hídig. Mindketten a földre kerülnek és egymással szemben állnak.

- Nem gondoltam, hogy ilyen hamar előmerészkedsz. Mindegy, legalább hamarabb megölhetlek.

- Valaki emlékeztetett arra, hogy, ha le is győznek, fel kell álljak és harcoljak. Mert, ha nem teszem, akkor egy kicsive, sem leszek jobb, mint e. Ezért nem fogok leállni amíg rács mögött nem tudlak!

Pókember megnyom egy gombot a kesztyűjén. Aktiválja az előre elhelyezett csapdákat amik hő és hangsugarakat lőnek Venomra így egy helyben tartva a gonosztevőt aki így hatalmas fájdalmat érez.

- Hő-hang fegyverek. Remélem tetszik, direkt neked csináltam.

Venom megelégeli a szenvedést és a csápjaival elpusztítja a csapdát.

- Oké, az "A" tervnek lőttek! Jöhet a "B" terv! 

Fekete Macska és Quake leugranak a hídpillérről Pókember mellé. A hálószövő aktiválja a ruhájába épített hidrosokk kesztyűket és együttes erővel felveszik a harcot Venommal. 

A falmászó felülről, míg Quake és Fekete Macska oldalról támadnak, de Venom a csápjaival hamar földre teríti a hősöket. Pókember azonnal felkel és a ruhája pókkarmaival hárítja ellenfele támadásait, majd közelebb megy és a kesztyűjével sokkolja Venomot. Quake azonnal odarohan, az ellenfele nyakába ugrik, a kezeit Venom fejére teszi és addig rezegteti a koponyáját míg Brock el nem ájul. A szimbióta teljesen átveszi az irányítást, Quaket azonnal a vízbe dobja, Pókembert egy pofonnal leteríti, a rátámadó Fekete Macskát pedig a nyakánál fogva megragadja, felviszi a hídpillér tetejére és a híd felé lógatja. A falmászó azonnal utánamegy.

- Így halt meg az előző barátnőd is, ugye Peter? Költői lenne, ha a történelem megismételné önmagát.

Venom elengedi Felicia nyakát aki zuhanni kezd. Peter azonnal kilő egy hálógolyót ami elszáll Fekete Macska mellett és szétrobban, mindössze pár méterrel a lány alatt hatalmas hálót képezve a híd felett amibe a lány beleesik és egy horzsolás nélkül, megússza a zuhanást. 

- Nem vétem el kétszer ugyanazt a hibát! Felicia, menj Daisy után! Nézd meg, hogy jól van-e!

Venom és Pókember megküzdenek a hídpillér tetején, a szimbióta összeroppantja a hidrosokk kesztyűket és ledobja Petert a pillérről az útra.

- Harry, azt hiszem nem vált be a "B" terv!

- Ez most komoly? Ez volt a "B" terv? Ennél még az én ötletem is jobb volt.

- A te ötleteid az volt, hogy robbantsuk fel a hidat és reménykedjünk, hogy beledöglik!

- Nagyobb valószínűséggel működött volna.

- Caak készülj, nemsokára aktiválni kell a "C" tervet.

Harry előveszi az aktatáskát és kiveszi a benne lévő távkapcsolót. Venom odamegy Peterhez aki megpróbál felálni és bemosni egyet ellenfelének, de a szimbióta elkapja az öklét, majd összetör minden egyes csontot a kezében. 

- Mindjárt megtudod, hogy milyen az igazi megsemmisülés. Mikor valaki lerombolja a hírnevedet, megtör és a lehető legrosszabb módon végez veled. Lassan, fájdalmasan, úgy, hogy tudod, a családod lesz a következő.

- Mindketten tudjuk, hogy ez hazugság. A szimbióta élve akar! Azt akarja, hogy átadjam magam vagy, hogy annyira gyenge legyek, hogy uralkodhasson felettem. Nem fogja hagyni, hogy megölj!

- Tévedsz!

- Dehogy, mit gondolsz, miért nem hagyta a szimbióta, hogy megölj? De ha nen hiszel nekem akkor bizonyítsd be az igazad! Ölj meg! 

Venom a karmaival készülne átdöfni a falmászó mellkasát, de szimbióta átmászik Eddieről, Peterre és kezdi beborítani a hálószövő testét. Ekkor megjelennek a HAMMER helikopterei és Norman Osborn is.

- Harry, jöhet a "C" terv! MOST!

Harry megnyomja a kapcsolón lévő gombot ami aktiválja a kis szerkezetet amit Peter elrejtett a ruhán. A kesztyűk és a ruha túltöltődnek amitől hatalmas adag elektromosság fut végig Peterön és a szimbiótán. Peter elájul, a szimbióta lemászik róla és próbál visszajutni Eddiehez, de Vashazafi ledob egy gravitónium csapdát ami csapdába ejti a parazitát. Quake és Fekete Macska akkor érnek oda mikor Osborn készülne letartóztatni a még ájult Pókembert. Daisy feltartja amíg Felicia elviszi onnan Petert.

Norman leüvölti Daisy fejét amiért egy körözött bűnözőnek segített, majd felfüggeszti mire Quake kijelenti, hogy kilép. Norman elviteti Thompson és Drew ügynökkel Eddiet.

Pár órával később Peter, Felicia lakásában ébred fel.

- Meddig voltam kiütve?

- Úgy három óráig. 

- Hogy? Várj, nyertünk? Elkaptuk Venomot?

- Mondhatni. Miután kidőltél, megjelent Osborn és elkapta a fekete taknyot és a másik fickót. A többit nem láttam, mert el kellett onnan hozzalak.

- Noman? Hogy került oda?

- Gondolom a másik barátod felhívta.

- Kétlem. Mondtam neki, hogy ne hívja a HAMMER-t és Daisy nem szokta megszegni a szavát.

Peter elkezd készülődni.

- Ugye tudod, hogy ez semmin se fog változtatni? Norman nem fogja felfedni, hogy elkapta azt a takony-izét és, hogy az gyilkolászott. A világ ugyanúgy sorozatgyilkosnak hisz. 

- Nem sokáig. Nézz, majd bele a hírekbe.

Pókember készül elmenni, de utoljára még megkérdez valamit Feliciatól.

- Benéztél a maszkom alá?

- Minek? Biztos vagyok benne, hogy fele annyira se érdekes az aki alatta van.

A hálószövő kiugrik az ablakon és visszamegy a bázisra. Harry még mindig a gép előtt ül és Pókember jeladóját keresi. Peter összeveszik Harryvel, mert tudja, hogy ő hívta fel  Normant és ő szabotálta a ruhát ami így nem pusztította el a szimbiótát. Peter a vita befejeztével visszahívja a drónját és elküldi a felvételeit a Hírharsonának

Másnap reggel Jameson lehoz egy videót amin Pókember Venommal harcol és Eddie bevallja, hogy ő gyilkolászott a nevében, ezzel bebizonyítják, hogy Pókember nem gyilkos. A hálószövő egy percre beugrik és kicsit viccelődik Jonahval élő adásban. Ezután Jonah adja a másik videót amin Fekete Macska és Pókember betörnek Manfredihez.

Bejárja a várost és kiélvezi, hogy az emberek újra a barátságos és közkedvelt Pókemberként gondolnak rá, majd elmegy a Mayhez aki titokban leszervezett Peternek egy vakrandit a lánnyal akiről korábban mesélt neki. Átöltözik, majd csengetnek. Peter kinyitja az ajtót és meglátja Mary Jane Watsont.

- Mizu Tigris? Mondtam, hoy megütötted a jackpotot! - mindketten elmosolyodnak, majd elmennek a randira.

 

1.stáblistás jelenet:

Michael Morbius a Horizon Labsben véletlenül elhagyja az egyik kísérleti pókját ami átmászik a szellőzőn és megcsípi Gwen Stacyt. 

2.stáblistás jelenet:

Norman Osborn elbeszélget Mac Gargannal. Bead neki egy újfajta szuperkatona szérumot, majd beviszi a Venom szimbiótát a terembe. Osborn távozik, a tartály kinyílik és rámászik Garganra. Norman végigsétál a folyosón ahol az egyik ajtón a "PROJEKT RAGNARÖK" felirat olvasható.

3.stáblistás jelenet:

Matt Murdock és Foggy Nelson meglátogatja Wilson Fisket a börtönben, hogy átbeszéljék az alkujuk feltételeit. Foggy elővesz egy tabletet és megmutatja neki ahogy Daredevil és Pókember élő adásban felszámolják Fisk egyik pénzmosóját. Matt elmondja Wilsonnak, hogy elege lett abból amot a városával csinál és elkezdi felszámolni a szervezetét. Az sem érdekli, hogyha felfedi, hogy ki ő, de kevesen fognak hinni, hisz a börtön biztonsáhi kamerái igazolják, hogy ott volt amíg Daredevil a város másik végén volt. Ráadásul senki se hinné el, hogy egy vak ügyvéd esténként igazságosztóként járja a várost. Matt és Foggy ott hagyják Wilsont aki felhívja Pléhsusztert, mert ne egy nagy megbízása számára.

 

 

Casting:

Katherine McNamara - Mary Jane Watson

katherine_mcnamara_mary_jane_watson.jpg

 

Dove Cameron - Gwen Stacy

dove_cameron_spider-gwen.jpg

 

Chloe Grace Moretz - Felicia Hardy/Fekete Macska

chloe_grace_moretz_black_cat_felicia_hardy.jpg

 

Bill Hader - Curt Connors

bill_hader_lizard.jpg

 

Nick Offerman - Dr Otto Octavius

nick_offerman_doctor_octopus.jpg

 

Luke Evans - Michael Morbius

luke_evans_morbius.jpg

 

Ruhadizájn:

Peter a film nagy részében egy egyszerű piros-kék ruhában dolgozik, de a film végén már a Superior Spiderman ruhát viseli. Felica ruhája a PS4-es Pókember játékban látható ruhájára hasonlít, annyi a plussz, hogy a filmben a ruhán rajta van egy fehér szőrme a nyaki résznél. Quake ruhája a "Marvel Rising"-os ruhára hasonlít. Venom kinézete a régi képregényes verzióra hasonlít.

photocollage_20200131_233344482.jpg

 

Köszönöm, hogy végigolvastad. Remélem tetszett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperhosfan.blog.hu/api/trackback/id/tr8815385114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt Bartus 2020.02.02. 00:50:58

Király!
Tudod, mit csípek még ezekben? Hogy miközben sorozatos figurákat is felhasználsz, nem lesznek se túl erősek hogy ne lehessen rájuk ismerni, se haszontalanok, amit ugye legtöbbször felvetnek ellenük.
süti beállítások módosítása