Egy Marvelfan blogja

Miniteóriák

1.rész

2020. június 30. - Egy Képregény fan

Az interneten rengeteg rajongói elméletet találni, ezért úgy döntöttem, hogy megosztom azokat a teóriákat, amikről úgy gondolom, hogy lehet valóságalapjuk. Az teóriák nagy részét különböző rajongói oldalakon találtam, de van 1-2 ami az én fejemből pattant ki (legalábbis ezelőtt még sosem láttam őket).

 

 

Pepper és Morgan csak L.M.D.-k

Az elmélet szerint Tonynak nem sikerült meggyógyítania Peppert. Miután Killian beadta Peppernek az extremist, Tony 3 éven át dolgozott a legjobb orvosokkal, hogy meggyógyítsa szerelmét, de nem járt sikerrel. Pepper még a Polgárháború előtt belehalt az extremisbe. Ezután Tony mentálisan összeomlott amire rátett egy lapáttal az, hogy Rhodey lebénult és megtudta, hogy Steve évek óta elhallgatta, hogy Bucky ölte meg a szüleit. Ez oda vezetett, hogy Tony elhatározta, hogy mindenképp visszahozza Peppert. Ebbe beleőrült és ezután már nem tudott tisztán gondolkozni.

Végül végrehajtotta a tervét. megépített egy L.M.D.-t és feltöltötte Pepper emlékeit. Ezt az L.M.D.-t láthattuk a Hazatérésben, a Végtelen Háborúban és a Végjátékban.

Miután 2018-ban a Titánon Tony elvesztette Petert, elkezdett újabb L.M.D.-n. Ez az L.M.D. lett Morgan Stark.
latest.jpg

 

Wanda már régóta manipulálja a valóságot

Emlékezzünk arra, hogy Wanda miket mutatott a Bosszúállóknak mikor a fejükben járt.

Tonynak megmutatta ahogy a Bosszúállók veszítenek és mindenki meghalt, de ő nem. Stevenek azt, ahogy a háború után Peggyvel táncolhat. Thornak pedig ahogy az asgardiak között ott jár a Halál és Heimdall szerint Hellbe vezeti őket.

Ezek a dolgok mind megtörténtek a Végtelen Háborúban és a Végjátékban. A Bosszúállók vesztettek és Tony túlélte. Miután a Thanos ellen vívott háború véget ért, Steve táncolhatott élete szerelmével. Thor pedig Hellbe vezette Asgardot mikor a Föld felé vették az irányt, a Halál pedig köztük járt Thanos és a Fekete Rend személyében.

Wanda víziói, mind valóra váltak. Ezek szerint Wanda vagy látja a jövőt vagy manipulálja a valóságot, hogy a végkifejlet az legyen amit ő akar.

Az elmélet szerint Wandának a kísérletek miatt létrejött egy másik személyisége aki uralkodni akar minden és mindenki felett, mert elege lett az elnyomásból. Az eredeti Wanda nem is tud a másik személyiségről, titokban létezik és készíti elő a terepet, hogy a tervét sikerrel végrehajthassa. Amihez előszöris ki kellett iktatnia Amerika Kapitányt, Vasembert és Thort.

Eszerint a Wandavision sorozat Wanda önmagával vívott harcáról fog szólni és a sorozat alatt végig azt fogjuk gondolni, hogy Agatha áll az egész mögött pedig a gonosz Wanda lesz az aki a Skarlát Boszorkány nevet fogja használni. Innen kezdődik az Őrület Multiverzuma, mikoris a Skarlát Boszorkány külön válik Wandától és utat enged Rémálomnak. scarlet_witch_1.png

 

 

Morgan Stark fogja összehozni az Ifjú Bosszúállókat

Bár a filmből kivágták, a Végjátékban szerepelt volna Katherine Langford, aki az idősebb Morgan Starkot formálta volna meg. Amikor ezt bejelentették, már sejthettük, hogy nem csak egy cameoszerepről van szó egy filmben, hisz Langford mostanábn elég népszerű lett a Netflixes sorozatának hála. Szóval számíthatunk arra, hogy a tinédzser Morgan Stark még fel fog tűnni.

A karaktere csak 2 módon bukkanhat fel. Ha a jövőben játszodó filmeket csinálnak (amire kicsi az esély), vagy ha Morgan visszautazik az időben. Utóbbira jóval nagyobb az esély tekintve, hogy a Végjátékba behozták az időutazást.

Most ugorjunk a képregények lapjaira. Nathaniel Richards, másnéven Iron-Lad, Kang fiatalabb énje visszajött a jövőből, hogy a Bosszúállók segitségét kérje a Hódító legyőzésében. Sajnos ekkoriban volt a Skarlát Boszorkány összeomlása így a csapat tagjai nem voltak elérhetőek. Nathaniel ezért összehozott egy csapatot aminek a tagjai Hazafi, Hulkling és Wikka voltak. Ehez később csatlakozott Kate Bishop, Cassie Lang és még sok fiatal hős is.

Az MCU-ban már jelen van Cassandra Lang, Thomas és Billy Kaplan karakterét valószínűleg látni fogjuk a Wandavision sorozatban, Kate Bishop a Sólyomszem sorozatban fog debütálni, Hulklingot nagyvalószínűséggel a Marvel Kapitány 2-ben vagy a Ms Marvel sorozatban fogjuk először látni, Elijah Bradley pedig valószínűleg a "Falcon and Winter Soldier" sorozatban fog debütálni.

Mindössze Nathaniel Richards karakterét kell lecserélni Morgan Starkra aki összehozhatná a csapatot, hogy segítsenek neki megállítani Kanget, Ultront vagy egy másik nagy gonoszt aki jelen lehet a jelenben és a jövőben is.45101fc60902a59e42112c275e6e35ab478d6ab2.jpg

 

Venom, Morbius és a Pókverzum

Ezen elmélet szerint, a Venom és a Morbius filmek nem az MCU részei. A Venom a Csodálatos Pókember filmek világában, míg a Morbius a Raimi féle Pókember világában játszódik.

A Morbius előzetesében láthatunk egy Pókember graffitit amin a "MURDERER" felirat figyelhető meg, viszont a hálószövő nem az MCU-s ruhájában látható, hanem a Raimi filmekben látott ruhában. Mellesleg a forgatási képeken látszik a Daily Bugle logója, viszont a dizájn szinétn a Raimi filmekből van. Ráadul a "GYILKOS" felirat is eléggé árulkodó. Ha a világ elhiszi, hogy Pókember megtette mindazt amiről Jameson beszél akkor nem simán gyilkosnak, hanem terroristának bélyegeznék.

Az elmélet szerint a film a Raimi-verzumban fog játszódni. Itt Pókember egy tragikus esemény miatt megöli az egyik ellenfelét és ezután nem tud leáállni. A Morbius 10 évvel a Pókember 3 sztorija után fog játszódni, ekkora már Jameson leleplezte, hogy Peter a Pókember és mostanra Parker egy közismert sorozatgyilkos lett. 

A Venom pedig a Csodálatos Pókember filmek világában játszódik. Az elmélet szerint, Peter Parker meghal a Rínó elleni harcban, de Miles még nem vette át a helyét. Eszerint Miles Morales Pókembere meg fog jelenni valamelyik Venom filmben, mivel meg akarja állítani Eddiet. (Annó pletykáltak róla.)

De ennek mi értelme lenne? Több filmet csinálni, amik mind más és más világokban játszódnak? 
A válasz fura módon egyszerű.

Egy másik teória szerint, a következő Bosszúállók és Pókverzum film kapcsolódni fog egymáshoz és mindkettő a Secret Wars és Battleworld sztorikat fogja feldolgozni. (Nem, nem azt a Secret Wars sztorit, hanem az újabbat.)
Az elmélet szerint, az MCU újjá fog születni a Bosszúállók 5-ben és az új világban már létezni fognak mutánsok és a Fantasztikus Négyes is. (Ez tökéletes alkalom arra, hogy bevezessék a sorozatos karaktereket a filmekbe vagy arra, hogy teljesen kiírják őket az univerzumból. Így visszahozhatnak halott karakterek és áthozhatnak karaktereket másik univerzumokból. Pl. a FOX-Men univerzumban szereplő X-23-at.) A Pókeverzum 2 pedig azt fogja bemutatni, hogy ezen események milyen hatással lesznek a multiverzum többi világára. Ebben a filmben szerepelni fog Holland, Macguire és Garfield Pókembere, továbbá Venom és Morbius is. 
A teória szerint ez a film 2 módon fejeződhet be. Az első verzió, miszerint Venom és Morbius át fognak kerülni az MCU-ba és ott fogják folytatni a történeteiket, a másik verzió pedig az, hogy Holland Pókembere és az összes hozzá kapcsolódó karakter át fog átkerülni egy új, egyesült Sony univerzumba. Itt Peter együtt fog dolgozni Milesszal és Gwennel.rco072_1623858115_0.jpeg

 

A Raftet az Embertelenek miatt építették

Végül zárjuk egy rövidebb elmélettel.

A terrigén 2014 nyarán elszabadult és a világon több száz/ezer ember változott át. Nyilván ahogy azt megszokhattuk, ilyen esetekben sokan vannak akik rossz célra használják a képességeiket. Ezért a kormánynak fel kellett készülnie és alkotniuk kellett egy börtönt ami képes őket visszatartani. Ez a börtön lett a Raft.

Gondoljunk csak bele. A világon alig egy tucat különleges képességekkel rendelkező személy van akik miatt el kellett volna készíteni ezt a börtönt. (Förtelem, Vezető, Szivacsember stb.) Viszont a Raft méretén látszik, hogy nem 1-2 tucatnyi emberre tervezték. Ross bizonyára nem Amerika Kapitányéknak építtette, mert mire a Szökóviai Egyezményt az ENSZ elfogadta, a börtön már kész volt. Ráadásul számoljunk a képességblokkoló nyakörvvel is amit Wandának adtak. Nyilván nem csak egyet készítettek belőle és nem csak Wandának.
Azaz Ross tábornok és a kormány számítottak rá, hogy a közeljövőben rengeteg különleges képességű egyén lesz akiket be kell börtönözni és képességtompító nyakörveket kell ellenük használni. De mivel mutánsok még nincsenek az MCU-ban (legalábbis nem tudunk róla), az egyetlen kézenfekvő opció, hogy a kormány az Embertelenek fogvatartására tervezte a börtönt.

(Hivatalosan jelenleg a Raftnek mindössze 2 lakójáról tudunk. Diamondbackről és Pokolcicáról, viszont biztos, hogy nem csak ketten vannak a börtönben.)latest2.jpg

 

 

Ti mit gondoltok? Szerintetek lehet valóságalapja valamelyik elméletnek vagy mind csak elméletek maradnak?
Mindenesetre, köszönöm, hogy végiolvastad. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperhosfan.blog.hu/api/trackback/id/tr5015324692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt Bartus 2020.07.02. 16:26:25

A Raftes teljesen logikusan hangzik.
tippre amúgy Förtelem is ott csücsülhet, mert hát hol máshol?
süti beállítások módosítása