Egy Marvelfan blogja

Bosszúállók 5: Előzmény

2019. október 09. - Egy Képregény fan

Bosszúállók 5: Előzmény

Fekete Párduc: A királyok harca

A film főellensége Zarda és Attuma akik háborút robbantanak ki Wakadna és Atlantisz között. Előbbinek a vibrániumra, utóbbinak pedig Atlantisz trónjára fáj a foga. Felélesztik Killmongert, hogy megölessék vele Namort és felbérelik Kravent, hogy vadássza le T'Challat. Egyiköjük se jár sikerrel, de Namor Killmonger ruhájából már tudja, hogy ez egy wakandai műve, T'Challa pedig a vallatások során kiszedi Kravenből, hogy egy tengerlakó bérelte fel. A két király egymást vádolja. Namor hadüzenezetet küld Wakandának, mivel T'Challa nem akar háborúzni, szervez egy béketárgyalást. Namor kifejti, hogy miért veti meg az emberiséget akik szennyezik a vizeit, merényleteket követnek el ellenük és nem segítenek nekik mikor baj van. A tárgyalás harcba torkollik mikor Namor háborúval fenyegetőzik.

Kirobban a háború, de rájönnek, hogy kik a hibásak és elintézik Zardát, Attuma megszökik.

A filmben megjelenik Black Bolt és Doctor Doom egy ENSZ-ben játszódó jelenetben, Ororo Munroe kap egy cameót.

A film pár héttel a Végjáték után játszódik.

3f7b178031bc760ac0c24f184acf882f-1.jpg

 

 

Marvel Kapitány: Holdkő

A film a 2000-es években játszódik játszódik. Itt Blackout, Moonstone és Ronan nehezítik meg Carol dolgát. 

Miután Carol menedéket talált a skrulloknak, visszatér a Földre, hogy segítsen Furyéknak egy meteorügyben. A sivatagban több száz narancsméretű világító meteorit zuhant le. Carol összetűzésbe keveredik Vadóccal aki leszívja a képességeit. Később átnézi, de nem ismeri fel a köveket ezért egy fontosabb feladattal bízzák meg. 

Karla Sofen megkaparint egy meteoritdarabkát ami képességeket ad neki így belőle lesz Holdkő.

Carolnak csak lassan térnek vissza a képességei, de Fury elküldi egy küldetésre Coulsonnal. A célpont Blackout akit el kell kapniuk, hogy nehogy bántson egy bizonyos csellistát. Sikerrel járnak és Blackoutot bebörtönzik a Homokvárba. Ezután Carol visszamegy a sivatagba, hogy ellenőrizze a kövek szállítását.

Holdkő megtámadja az egyik meteoritokat szállító teherautót, hogy azokkal megnövelje az erejét. Carol szembeszáll vele, de Holdkő sokkal erősebb.

A Kreek észreveszik, hogy Carol legyengült ezért a Föld felé veszik az irányt.

A SHIELD megpróbálja Carol regenerálódását felgyorsítani a meteoritokkal amiket Holdkő még nem lopott el. Félig meddig sikerrel járnak, de Holdkő megérzi a köveket és megtámadja a SHIELD bázist. Carol és Karla harca közben Ronan a Földre érkezik és ellopja a köveket amiket a kalapácsába illeszt. Marvel Kapitány és Holdkő észreveszik és nekimennek Ronannek. Elverik, majd Ronan és a kreek menekülőre fogják. Karlát lecsukják, a köveket pedig elpusztítják.

A film végén a kreekhez kerül néhány mereorit és kísérletezgetni kezdenek velük.

Ebben a filmben debütál Simon Williams, válik Monica Rambouból Spektrum, May ügynök pedig kap egy cameót.

A filmben Carol a Ms Marvel ruhát hordja.

ms-marvel-46.jpg

 

 

Fekete Özvegy 

A film 2016 végén, pár hónappal a Polgárháború után játszódik. A főellenség Taskmaster.

Az oroszok végleg befejezik a Fekete Özvegy programot és kivégeztetik az összes alanyt. Yelena Belowa megszökik és Natasha segítségét kéri. Az oroszok felkérik Melinát és a Vörös Őrzőt, hogy vadásszák le a szökött Özvegyeket. Mikor megpróbálkoznak Yelena és Natasha likvidálásával, tervük kudarcba fullad ezért az oroszok felbérlik Kiképzőt. Budapestre mennek, hogy segítséget kérjenek egy régi baráttól, de Kiképző már megölte őt és ott vár rájuk. Harcba elegyednek, de az Özvegyek legyőzik a Kiképzőt.

Natasha szerez Yelenának hamis papírokat és megígérteti vele, hogy Magyarorszázon marad amíg ő elintézi az oroszokat.

A stáblistás jelenetben Ross egy csapat SHIELD ügynökkel elkapja Yelenát, hogy elbeszélgessen vele Natasháról és a Menydörgőkről.

A film telis-televan flashbackekkel amik Natasha múltját mutatják be. A kiképzését, a SHIELD-hez való csatlakozását, az első találkozását Buckyval és Budapestet.

A filmben May ügynök és Seregély cameózik.


black-widow-vs-taskmaster.jpg

 

 

A Sólyom és a Tél Katonája 

A sorozat pár hónappal a Végjáték után játszódik. Zémó megszökik a börtönből ezért Samnek és Buckynak együtt kell dolgoznia a SHIELD-del és a kormány új Amerika Kapitányával, John Walkerrel, hogy elkapják. Sam kételkedik magában, hogy méltó-e az "Amerika Kapitány" címre, Bucky eleinte nem képes megszokni a jelenlegi világot.

A fináléban, a Zémóval való harc közben nyílvánvalóvá válik, hogy Walker labilis így felmentik a szolgálat alól. Bucky végleg elhagyja a Tél Katonája nevet. Sam végül rájön, hogy a világnak kell egy Amerika Kapitány és az nem lehet egy Walker féle őrült ezért felveszi az Amerika Kapitány személyazonosságot.

falcon_winter_soldier_us_agent_primary.jpg

 

 

A SHIELD ügynökei 7.évad

Daisy és csapata visszautazik az időben, hogy megállítsák a chronicomokat. Phil Coulson visszatér LMD-ként. A csapathoz csatlakozik Peggy Carter és az Üvöltő Kommandó. Az évadban láthatjuk a SHIELD megalakulását, a 2. Amerika Kapitányt, a Fekete Özvegy program első alanyait, Mark Toddot az akkori Szellemlovast, az első Whizzert és Union Jacket.

A fináléban visszatérnek a jelenbe, 2023-ba ahol Bobby és Hunter csatlakoznak a csapathoz, Fury pedig átveszi a SHIELD irányítását. 

Quake kap egy spin-offot, majd csatlakozik a SWORD-höz.

151144_0746.jpg

 

 

Wandavision

A sorozat a Végjáték után játszódik. Wanda Shuri segítségével visszahozza Víziót, de ő már nem a régi. Előtör belőle Ultron így egy lelketlen géppé válik aki meg akarja ölni a Bosszúállókat. Wanda ezért kénytelen újra végezni szerelmével. Lelkileg összeomlik és elveszti a kontrollt az ereje felett, így létrehoz egy másik valóságot amiben tökéletes életet él Vizióval, 3 gyerekükkel (Vivian, Tommy és William) és Pietroval egy kertvárosi házban. Wanda gyerrkkorában sok régi amerikai, családi komédiát nézett a szüleivel így a tökéletes valósága erre a világra hajaz. Ez a világ visszafele halad az időben. A sorozat elején még egy 80-as évekbeli színes világban élnek, viszont ahogy a történet előrehalad, az idő úgy pörög visszafelé, így a sorozat vége fele már egy fekete-fehér 1900-as évek legelejére hasonlitó világban élnek. Wanda egyre inkább elrugaszkodik a valóságról, így kezdi elveszteni az emlékeit az igazi világról.

Végül ráébred, hogy a valóság amit létrehozott akármennyire is szép, nem maradhat így, ezért megpróbál mindent visszacsinálni, de néhány dolog balul sül el így nem sikerül teljesen visszállítania a valóságot ez eredeti fomájába. Az új valóságban megsokszorosódott a mutánsok száma, Pietro és Vízió visszatér az életbe és a gyerekeik valamiért ebben a valóságban is léteznek és már fiatal felnőttek.

Az utolsó rész stáblistás jelenetében megjelenik Doctor Strange aki segítséget kér a Boszorkánytól.

eb6339673342dec9eea1913bfead12f7177f26aer1-1336-1920v2_hq-1.jpg

 

 

Doctor Strange az Őrület Multiverzumában

Strange és Wanda összefog, hogy a Multiverzumot bebarangolva legyőzzék Nightmaret akinek Wanda hatalmára fáj a foga. Strange összeszed egy csapatot, hogy legyőzzék ellenfelüket. Ennek a csapatnak a tagja Brother Voodoo, Clea, Wikka, Vasökól, Coleen Wing, Robbie Reyes, Köpeny, Kard és Nico Minoru. Utazásuk során csatlakozik hozzájuk a másik idővonalon élő Loki aki végül visszatér az eredeti idővonalra. 

Strangeék utazásának hála, a másik idővonalon élő Varázslónő és Hóhér átjön az eredeti világba.

A film 2025 májusában játszódik.

d052b4ae261c889f8ef9a16d630de3fb-1.jpg

 

Thor: Szerelem és Menydörgés

A film ellensége Gorr, az istenek mészárosa.

Thor a Galaxis Őrzőivel Nidavellirbe megy, hogy újrakovácsoltassa a Mjölnirt Eitrivel. Mikor kész van megérzi, hogy a Földön baj van ezért a Bifrösttel odateleportál.

New Yorkot megtámadták a Jégóriások, Thor rájuktámad és lemészárolja minegyikőjüket, de a harcban elveszti a bal karját. Egyszercsak eltűnik az illúzió és Thor meglátja, hogy ártatlan civileket ölt meg. Elejti a fegyvereit, de azok ázuhannak egy-egy portálon amit Loki csinált. Thor rátámad a testvérére mire az egy csettintéssel eltűnik. Észreveszi, hogy már nincs meg az ereje.

A történet 1 évvel később folytatódik mikor feltűnik az új Menydörgés istene. Thor azt hiszi, hogy ez az egész Loki trükkje ezért egy urufémből készült karral és a Jarnbjörnnel indul, hogy visszavegye a pörölyt.

Gorr a Földre érkezik, hogy megölje az utolsó, újjászületett asgardi isteneket. Ezért az új Thor, az eredeti Thor, Lady Loki, Valkűr és Sif összefognak, hogy megöljék az istenek mészárosát.

A film végén Thor átadja a nevet Jane Fosternek és ezentúl csak Odinsonnak hívatja magát. Valkűr összejön Siffel.

A film másfél évvel a Végjáték után játszódik.

debbdc05710160523fd612b1a6eb3e2e.jpeg

 

 

Sólyomszem

A sorozat ellenfele Bajvívó es Trickshot.

A történet ott kezdődik, hogy Barton családja meghal emiatt ő összeomlik és elkezd vadászni a bűnözőkre. Felkeresi egy lány, Kate Bishop akire a Trickshot vadászik. Clint úgy dönt kiképzi Bishopot és legyőzik Trickshotot, de megjelenik a Bajvívó, hogy megölje őket ezért menekülőre fogják. A sorozat a Bajvívóval folytatott harcukat mutatja be azt, hogy Clint, hogyan képzi ki Bishopot és a Roninná válását.

A sorozatban szerepel Mockingbird egy múltban játszódó rész erejéig, Kate egy jelenetben "nindzsa Megtorlóként" utal Clintre a küldetése miatt.

who-is-kate-bishop-hawkeye-cover-1179962-1280x0.jpeg

 

 

A Galaxis Őrzői vol.3

A film a Vormiron kezdődik ahol az Őrzők összeszedik Gamora holttestét. Mordály mesél Quillnek az alkotójáról, High Evolutionaryról aki talán vissza tudná hozni Gamorát. Így elindulnak, hogy elvigyék hozzá a testet, de útközben rájuk támad a szuverénak teremtménye, Adam Warlock.

Végül eljutnak High Evolutionaryhez aki feléleszti Gamorát, de abból egy lelketlen gyilkológép válik, Requim. High visszaadja Quillnek az Égi hatalmának egy részét és megtisztítja Warlockot a szuverének befolyásától.

Requim megöli Draxet.

A film végén Gamorát elviszik a Kertba ahol a lelke bolyong így olyanná válik, mint előtte volt, de a bolygón kell maradnia. Quill visszavonul.

Itt debütál Nova, Lyla, Holdsárkány és Beta Ray Bill. Gladiátor, Ikaris és Kvazár kap egy-egy cameót.

maxresdefault_2.jpg

 

 

 Oltalmazók 

A "Nelson, Murdock és Page" egy nagyobb ügyvédi irodává nőtte ki magát. Itt dolgozik Jennifer Walters is. 

Jessica Jones és Luke Cage összejöttek. Jessica továbba is magánnyomozóként dolgozik az Alias Invastigations-nél, Luke pedig a Harlem paradocsimát vezeti és védi Harlemet a többi bandától. 

Danny megtalálta Orson Randelt aki segített neki visszaadni a Vasöklöt. Ezután Shang-Chivel kezdett dolgozni a Kéz tényleges felszámolásán. 

defenders-team.jpg

 

Köszönöm, hogy végigolvastad.

(A "Bosszúállók 5" pár napon belül kész, amint végzek vele publikálom.)

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperhosfan.blog.hu/api/trackback/id/tr9015199720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt Bartus 2019.10.11. 13:47:19

Ezek is remek munkák, bár a Thor-mozié kicsit kaotikusnak, nehezen követhetőnek tűnik.
Csak így tovább!
süti beállítások módosítása